2011. június 7., kedd

Szabhatjuk...?

A mai bejegyzés címét a drága Hofi Gézától vettem kölcsön.

Ééén elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk. Ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk...

És félő, hogy nincs már olyan messze az, hogy valóban szabhatjuk... legalábbis mi itt, a piramis alján.
Mert akik valóban  elszabják, azok mindig más farkával verik a csalánt.
Igen, a mienkkel.


Tegnap, azaz 2011. június 6-án ugyanis a bohócok megszavazták, hogy le van szarva a szerzett jog, amiért a nagy többség egy életen keresztül vért izzad (ellentétben velük), mostantól azt csinálnak a nyugdíjakkal, amire csak kedvük szottyan, és az ötletparádéjukat sajnos egyre jobban ismerjük.

Ugyan azzal takaróznak, hogy csak a rendvédelmiseket meg a rokkantnyugdíjcsalókat akárják megfingatni... de hát hallottunk már ettől nagyobb hazugságot is az ő mindig igazmondó szájukból.
És nem átallanak azzal takarózni, hogy ezek az emberek "sokba vannak az államnak".
Hát a drága képviselő urak milliós jövedelme nincs sokba az államnak?!
Az persze még csak véletlenül sem fordul meg a fejükben, hogy netán magukon is kezdhetnék a költséglefaragást.

Azt pedig már több, mint cinikusnak tartom, hogy a nem kevés pénzeik mellé még mindenféle plusz juttatásokat is kapnak, miközben a proliktól a cafeteriát is sajnálják.

Nem kell továbbmenni annál, hogy ha a magamfajta valami csoda folytán munkához jut, akkor biza' nemhogy a munkáltatót, de még a kutyát sem érdekli, hogy oldja meg a dolgozó a munkába járást.
Nem is értem, mire fel kapnak a politikai burzsujok költségtérítést. 
Tán nem fussa a kis képviselői bérükből benzinre, vonatra?! Nem elég ruhára?! Tán nagyon elvásik a szövetnadrág ülepe a bársonyszékben?!
És ha ők ilyeneket kapnak, akkor nekem miért is a fizetésemből kéne ugyanezt megoldanom?
Hát nem röhej ez az egész?


Egy biztos, egyre jobban bebiztosítják azt, hogy az ember már nemigen mer egy hétnél előrébb tervezni, legyen szó bármiről.
Elég csak azt néznünk, amit a munka törvénykönyvével készülnek elkövetni, tökéletesen látható, hogy végképp nem számíthatunk semmi jóra.
Az erre vonatkozó cikk elolvasható itt. Mivel nem tudom ki mikor nézi meg, a cikken kívül ajánlom olvasásra a legelső kommentet.

Az oktatási / felsőoktatási törvényekre is külön kíváncsi leszek... meg arra is, hogy meddig hagyjuk még őket kontárkodni, mikor jól érzékelhetően fingjuk nincs egy ország működéséről, akármilyen szinten.


A helyükben azért lassan kezdenék nagyon óvatos lenni, mert ez a fene nagy elbizakodottság csúnyán a visszájára fordulhat, mint ahogy fordult is, amikor a rendvédelmiseket a bohócügyi miniszterhez irányították.

Ez a "bohóckodás" egy oltári nagy öngól volt, nem kell hát csodálkozni, ha alaposan kiaknázzák a lehetőséget.

Aki pedig netán a száját húzza, mert sikeres volt az agymosás (bár elég sok ex-odaszavazót nyílt alkalmam mostanában megismerni), az jobb, ha észben tartja: nem véletlen, hogy a rendvédelmiseknek ment neki a kormány első körben.
A taktika ugyanis hibátlan. 
Ha őket legyűrik, onnantól kezdve mindenki más szabad préda.
És ne legyen igazam.


Ha a fentiek olvasása közben erősen berzenkedtél, netán még fel is háborodtál, és fővárosi vagy, akkor ott a helyed a Bohócforradalomban.
Légy ott helyettem is, és mindenki helyett akinek sajna nincs arra pénze, hogy részt vegyen, pedig a fél karját adná a lehetőségért.

Én annyit tehetek, hogy kirakom a felhívást, és bárcsak többet tehetnék.
Hátha így még elkerülhetjük a végérvényes elszabást.

5 megjegyzés:

  1. Egyrészt teljesen igazad van - 101%-ban, de ha azt nézed, hogy sok életerős fiatalember, aki a rendvédelmi szervektől 35!!!!!!!!! éves korban elmehet - és el is megy - nyugdíjba, aztán horribilis összegekért dolgozik mellette ilyen-olyan saját vagy nem saját biztonsági-örző-védő cégben/nél - akkor valahol érthető a meglépett rendelet.
    A rokkantnyugdíjas csalásokat is vissza kell szorítani - ez is egyértelmű. Csak mégsem így kellett volna ehhez az egészhez hozzányúlni.

    Nem tudom, ne kérdezd - lövésem sincs róla :((( - utálom a politikát, nem is értek hozzá, de sokmindenről van véleményem.

    Viszont ha mindezeket a MÁR megszerzett jogokat felül fogják vizsgálni - az sem lesz két perc és 10 fillér. Sok-sok év hanyagságát terrorral nem fogják tudni helyre rakni. Főleg így nem.

    Ha ez meg megnyugtat - gondolom nem - szerintem a mi korosztályunknak - személy szerint a 35-et taposom - már nyugdíja sem lesz, csak ha félre tud rakni a semmiből, ami esetlegesen hónap végéig sem elég.

    A munkaügyi döntés viszont rendesen kiverte nálam a biztosítékot. Őszintén ledöbbentem :O Ami az első kommentben benne volt, az mind felmerült bennem is. Innentől fogva sok helyen tényleg a munkavállaló belével fognak felmosni, mert ki fog lógni a hajtástól. ...és hajtani fog, mert folyamatosan és sokáig a feje felett fog lógni Damoklész kardja, hogy esetlegesen mikor fog repülni a hosszú próbaidő alatt... Tisztára elment a kedvem mindentől.... :(((

    VálaszTörlés
  2. Hej de hosszú lett. Látod, különben meg - a koromból adódóan már nyugdíjba is lehetnék ha egyenruhás lennék rendvédelmi szerveknél (nem tudom, hogy mik a pontos feltételek). Ami nonszensz lenne. Megpusztulnék itthon az unalomtól életem végéig. Ha meg mellette elmegyek akárhová dolgozni, akkor pedig egy nem nyugdíjastól venném el a mhelyet.
    Az az igazság, hogy x összegű nyugdíj felett határozottan NEM engedném a nyugdíjasokat dolgozni. Biztos is, hogy nem kevés mhely szabadulna fel a fiataloknak...

    VálaszTörlés
  3. Tudod Krisztina a te kommentedben is jól látszik mennyire képes befolyásolni az embereket a "kedves" kormány, mert kevés kivétellel mindenki bekajálja a 35 éves nyugdíjas rendvédelmieket, holott ez alapból képtelenség, szolgálati nyögdíj ugyanis csak 25 év szolgálat után kezdeményezhető a talán még érvényben levő szabályozás szerint.

    Ergo: a derék sünnek 10 évesen kéne ahhoz szolgálatba állnia, hogy 35 évesen szolgálati nyugdíjba mehessen.
    (ha jól tudom, 35 évesen max abban az esetben mehet nyugdíjba, !felmentéssel!, ha a munkájából következő egészségügyi gondja van és nem tudnak a számára más beosztásban munkát adni.)

    Éppen ezért óva intenék mindenkit attól, hogy ellenőrzés nélkül elhiggyen bármit is ennek a politikai garnitúrának.
    Ha rákeresel a szolgálati nyugdíj kritériumaira, ott egész sor kitétele van annak, hogy hogyan is lehet ezt megjátszani.
    A nyugdíj mellett/alatt végezhető munka pedig foglalkoztatási korlát alá esik.
    Akár itt is érdemes olvasgatni:
    http://nyugdij.extra.hu/hezitaloknak.php

    Nem mellesleg a zsaruknak sem azzal van bajuk, hogy ezen változtatni kell, hiszen ők is tisztában vannak vele.
    Nekik is a "hozzányúlás" módjával van gondjuk.
    Azzal, hogy egyeztetést színlelve magasról szarják le őket kormányilag.
    És nem csak őket. :S

    Tény, az abszurd dolgokat fel kell számolni, a csalókat, élősködőket ki kell szűrni.
    De azt szerintem, hozzád hasonlóan, minden jóérzésű ember sejti, hogy NEM ÍGY!!!!

    És főleg nem egymásnak ugrasztva boldog-boldogtalant...

    VálaszTörlés
  4. Ezért írtam, hogy nem tudom - nem is néztem utána -, hogy milyen feltételei vannak a 35 éves korban nyugdíjba menésnek.

    Az ismerettségi körömben viszont van egy 35 éves smasszer, aki tavaly év vége felé "ment nyugdíjba". Természetesen nem olyan szándékkal, hogy innentől otthon fogja verni...
    Semmi féle eü. gondról nem tudok, bár már régen beszéltünk.

    Amúgy tudod mi még a félelmetes? Hogy az elméleted szerintem tökéletes - sajnos (bennem is mocorgott már ez a gondolat): hozzányúltak a rendvédelmisekhez. Ha őket "kilövik" a rendszerből, onnantól a "pórnép" már - elvileg - könnyű préda lesz...
    Nem tudom, hogy mi lesz itt, de sokan meg fogják fogadni fleto tanácsát: ha nem tetszik, akkor el lehet menni - és aki ezt meg tudja lépni, az valszeg szedni is fogja a sátorfáját. Csak mivel a magyaroknak ilyen-olyan a híre a világban, igencsak meg kell harcolnia, hogy emberszámba vegyék...

    VálaszTörlés
  5. :D A kivételek erősítik a szabályt.

    Ami az elméletemet illeti, az tényleg félelmetes, és nagyon drukkolok, hogy ne legyen igazam.
    Mert akkor tényleg csak annyi marad, hogy el lehet menni... bár lassan már ezt a "szabadságot" is veszélyben érzem.
    Hát, majd meglátjuk...

    VálaszTörlés