2011. június 23., csütörtök

Június 22. II. rész / 2

Nnna igen, tegnap kicsit már későre járt, mikor a második bejegyzést írtam, és kimaradt ez-az, ezért most, hogy megint elég későre jár (közbejött ez-az, meg egy jó film :D) ezt gyorsan pótlom.
Sajnos a körmondatokkal és az idővel általában hadilábon állok.



Tehát a tegnapi második bejegyzésben a közhasznú munka csodáiról lelkendeztem, és azt hiszem egyetértünk abban, hogy munkát mímelni ott, ahol nincs mit csinálni, az már-már művészet.

Ezen felül az emberek valamely oknál fogva afféle önkéntes szabadcsapatoknak néznek minket.
Érdekes módon ilyenkor még heveny köpködhetnékjüket is képesek visszatartani, és lépten-nyomon megállítanak halasztást nem tűrő problémáikkal, amik finoman szólva is kb a városrendezéshez vagy valami hasonló önkormányzati szervhez tartoz(ná)nak.

Reklamáltak már nálunk a porra, amit befúj a lakásba a szél a túloldalról, és mi erről mikor szándékozunk tenni...

Most komolyan!

Ha engem valami zavar, és nem kell a zavaró tényező kiiktatásához más, mint én valamint egy-két könnyedén beszerezhető szerszám, akkor szépen nekiállok és megcsinálom.

A kedvencem a bácsika volt, aki a billegő járdalapok miatt panaszkodott, éshogy azt mi milyen egyszerűen megcsinálhatnánk azonnal, rögtön fel is vázolta, részletesen, hogy mit és hogyan kellene elkövetnünk, hogy neki ezt az örömet megszerezzük...

Nos aznap történetesen csak seprű, szurkáló és egyetlen egy darab lapát volt nálunk... na nem mintha szándékunkban állt volna azon nyomban teljesíteni az óhajt. Már csak azért sem, mert épp visszafele tartottunk a telephelyre, hogy aláírjuk a jelenlétit és húzzunk haza, mint a vadlibák.

Hát nem csodálatos, hogy egyesek azt hiszik csak füttyentenek egyet és mi már ugrunk is, ingyen és bérmentve?!

Persze az is lehet, hogy már ők is olvasták a 2012-re előirányzott közmunka tervezetet, és úgy gondolják, hogy egy kis stadion-építés mellett/előtt meg se kottyan nekünk egy kis "apró-cseprő" javítgatás, dikicselés.

Sőt, ha kell, házhoz is megyünk.

Ennyi erővel?! Simán! Legfeljebb nem lesz benne sok köszönet. XD


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése