2012. február 26., vasárnap

GP, meló, satöbbi


Igen, tudom, hogy a múlt heti szófosáshoz képest a héten elég visszafogott voltam.
Ennek több oka is vagyon.

Először is minden második hetünk, mármint a munkahelyen, egy hangyányit nagyobb koncentrálást igényel részemről, bár azt hiszem nyugodtan beszélhetek a többiek nevében is.
Ezt a teamleader ámokfutásának köszönhetjük, mert többször felejti el bevenni a gyógyszerét, mint nem.
Ez nekem azért akkora sokk, mert ez a pasas a múlt évben halál értelmes és vicces volt egyben.
Január elsejével meg mintha kicserélték volna.
Leskelődik utánunk, a rendszerben ellenőrzi, hogy ki mikor szkennelt utoljára, de mikor szükség lenne rá, akkor bezzeg sehol sincs, ellenben fenntartja magának a jogot, hogy letoljon bennünket, ha valamit nem úgy csináltunk, ahogy kellett volna.

Azt hiszem egyszerűen túl sok szabadideje van.

Nem mondom én így is elszórakozom rajta, de nagyon más valakin vagy valakivel nevetni.
Értelemszerűen utóbbit jobban preferálom.

A héten sikerült annyira túllőnie a célon, hogy az már revansért kiáltott.
Én a "fordítsd ellene a saját fegyverét" metódus híve vagyok, hát most is ennek tükrében tettem javaslatot a szintén beelegelt kollégáknak.
A lényeg, hogy minden apró-cseprő problémával (amit normál esetben amúgy tökéletesen el tudunk intézni) Őt keressük meg, hogy ugyan árulja már el a megoldást.
Ehhez hozzátartozik, hogy a  tök egyértelmű dolgokon is el tud meditálni akár 5-10 percet is, egyik lábáról a másikra állva.
Viszont legalább fontosnak érezheti magát és nem azzal foglalkozik, hogy miért nevetgélünk munka közben. ( és nem lopakodik a sorok közt a hátunk mögé, hogy aztán szúrós szemmel várja, hogy észrevegyük és "halálra rémüljünk...")
Elmondhatom, hogy a módszer egyelőre bevált, de ettől még rendszeresen túlfáradok nap végére.

Reggel viszont kelni kell, különben nem tudok helyet foglalni a már szépen bejáratott testedzéseimre. Azokat meg nem adom semmiértsenem.
Visszaaludni meg már nem tudok, meg nem is igazán érdemes.


Na lássuk mi is volt még...
Ja igen, a GP.
Nem, ez nem a Grand Prix rövidítése, bármennyire is szerette volna belémbeszélni a Google.
Hanem angolul a háziorvosé, amit itt úgy hínak, hogy General Practitioner.

Ezt mondjuk nem ártott volna sokkal hamarabb elintézni, mert nem baj az, ha az ember lánya rendelkezik ilyennel.
Enni nem kér, szükség esetén meg jó, ha fel lehet hívni telefonon.
Persze van, akinél ez kb kimeríti a rendelés fogalmát, mint pl uncsitesó GP-je, aki bravúros  távgyógyítást eszközölt az intenzíven agonizáló rokonnál.
Úgy bizony, itt ezzel nem viccelnek, telefonon keresztül pikk-pakk felállítják a diagnózist, kiírják a gyógyszert és a viszonthallásra. Az imént említett legalábbis bizonyítottan.
Harmadik lakótársunk viccelődött is, hogy mutassunk neki még egy olyan távgyógyítót, akit nem emelt díjas telefonszámon lehet elérni. :D

Namármost remélem, hogy az enyém nem ilyen lesz. 
Főleg mivel fittyet hányva uncsitesóék figyelmeztetésére én biza nagymerészen nem a központi számot hívtam, hogy adnának egy listát a közelben praktizáló új pácienseket is fogadó dokikról, hanem a mindenható NHS weboldalán megnéztem hol van a közelben rendelő és nem átallottam személyesen megjelenni regisztráció céljából.

Bevallom, nagyon szerettem volna azt írni, hogy a Broadway-re járok orvoshoz, mer' az oltári jól hangzik, de ott sajnos az NHS információjával ellentétben pont nem fogadtak új pácienseket.
Mondjuk itt a Broadway egy sima, már-már szűknek nevezhető utcácska, szóval nem olyan nagy cucc. :D

Így aztán pár utcával lejjebb kötöttem ki.
Itt sem fogadtak éppen tárt karokkal (hát igen, nem repesnek a külföldiekért, holott a neve alapján a doki is paki), de miután óvatosan kiderítették (az óvatosság perköltséget spórol), hogy nem lengyel vagyok, kitölthettem egy regisztrációs papírkát, és megkértek, hogy másnap reggel hívjam őket, mert a doktor úr addigra eldönti, hogy vállal vagy sem.

Másnap reggel mosolygós hang fogadott a telefonban és miután közös erővel tisztáztuk  kilétemet, a mosolygós hang ujjongósra váltott mikor közölte, hogy a doktor úr kegyet gyakorolt és amint tudok sétáljak be a rendelőbe, hogy kitölthessük a papírokat meg időpontot foglalhassanak nekem a nurse-höz, akivel aztán elcseveghetek az eddigi betegségeimről állapotfelmérés címszó alatt.
A jövő héten majd erről a találkozóról is mesélek.


Ezen kívül még intéztem pár dolgot a héten. Is.
Például az előrelátóan még otthon regisztrált ügyfélkapun keresztül megkértem a nagyhatalmú NAV-ot, hogy töltenék ki helyettem az adóbevallásomat.
Meg kicsit késve ugyan, de az OEP-hez is bejelentettem, hogy hűtlen lettem hozzájuk, az eddig befizetett tb-met meg használják belátásuk szerint.


Meg kaptam például agyfaszt is, mert vagyok olyan hülye, hogy érdekel mi folyik otthon a "hátam mögött". Elvégre van még pár ember otthon, akinek érdekel a sorsa.

Az egyik dolog amin kiakadtam mostanában, az a huncut szemű Matolcsy bácsi híres beszólása volt, miszerint 47 ezer forintból odahaza szerényen, de biztosan meg lehet élni.
Nos a bácsi valszeg nem tudja, hogy ez nem napi 47 rugó, ami tényleg nem lenne rossz.
Azt viszont szívesen megnézném, hogy egy hónapot hogy húz ki ekkora összegből ez a nagyon nem komplett.
Mivel én már próbáltam, pontosan tudom, hogy ez az irgalmatlanul magas összeg sokmindenre elég.
Na most speciel arra, hogy valaki (akárki) szerényen, de biztosan megéljen belőle... hát arra nagyon nem.
Ez az az összeg, amire azt szokás mondani: az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés.
De azt hiszem erről M bácsinak vajhmi kevés fogalma lehet. Meg a szerénységről is.


A másik a szolidaritási adó.
Mármint hogy a külföldön dolgozó magyarok adózzanak a kint megkeresett pénzükből.

Hát a kis faszom nem kéne?!

Nos erre csak azt tudom mondani, hogy kedves urak, tetszettek volna otthon munkát adni nekem, tisztességes fizetéssel, és akkor adóznék én maguknak, mint a kisangyal.
Mivel azonban nem Önök adtak nekem munkát, hanem egy másik ország, méghozzá kérdés és felesleges diszkrimináció nélkül (lásd eme bejegyzés női életkor része), rettenetesen gyorsan le lehet ficcenni az itteni fizetésemről és nagyon nem ajánlom, hogy valaha az életben szemet vessenek rá akár csak egyszer is!

Hogy teljes legyen e kép, a fenti híreket szóvivőileg cáfolták, miszerint nem azt mondták, meg nem is igaz... de mondtak ők már olyat is, hogy nem fogják bántani a magánnyugdíjpénztárakat... oszt mi lett belőle?!
Szóval hagyják már meg nekem a kétkedés jogát, ha már a tiszelt urak nem tudnak egyértelműen fogalmazni. Meg úgy egyáltalán.


A fentieken kívül pedig ezúton kérek elnézést, mert amint az látható, megvannak az ékezetek... csak eddig lusta voltam átállítani a klaviatúrát... Más mentségem nincs, mert már jó ideje tudok vakon gépelni, tehát nem szükséges a billentyűket lesnem...

18 megjegyzés:

  1. :DDD - Annyira evidensek az ékezetes betűk,hogy fel sem tüntek :DDD

    A 47e pízről meg a "szolidaritási" lófütyiról inkább nem írok semmit, mert elfütyül az agyvizem...

    TL-t tessen masszívan agyilag fárasztani, hátha ti jöttök ki belőle jól/jobban! Had érezze a törődést! :)))

    ui.: Isten bizony nem vagyok robot!...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én fejemen is sípolna a vészleeresztő csap, ha lenne... :S

      TL-t fárasztjuk amikor csak alkalmunk adódik rá. Elvégre megdolgozott érte.

      Ezt a robotos utóiratot nem értem...
      Csak nem beállítódott valami Capthca-s izé a tudtomon kívül?
      Nem lepődnék meg rajta, annyi újítást vezetett be újabban a blogger.

      Törlés
    2. Új ellenőrzést vezetett be a blogger. Eddig kiírt egy szót normális, olvasható betűkkel, amit begépeltél a komment megírása után. Most meg kijön két szó, alig olvasható betűkkel, a szöveg pedig: csak hogy meggyőződjünk, nem vagy robot. Erre vonatkozott a robotos utóirat :)

      Törlés
    3. Igen, a robotos megjegyzéses izékém erről szólt. Rohadtul idegesítő ez az új változtatása a bloggernek. Azóta már nagyon sok bloggerina lelőtte ezt a blogjáról, és inkább engedélyeztetés után jelennek meg, vagy akár a nélkül a hsz-ek.

      Törlés
    4. Jellemző... :S

      Köszönöm a gyors felvilágosítást.
      A robotellenőrzőt elviekben lelőttem, jelezzétek ha véletlenül mégis életben maradt volna.

      Nem is értem hogy jön a blogger ahhoz, hogy a tudtomon kívül változtasson a beállításaimon.

      Törlés
  2. :) Egen ami itt folyik az kriminálisan vérlázító, de nagyon bízom benne, hogy ezt nem csak én látom így már, hanem több honfitársam is és akkor közös erővel hú de nagyon mást választunk majd eme fennkölt kormányka helyett... Nem mintha lehetne jobbat is, de a lepény hal megy utoljára ugye..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a baj, hogy én már nem nagyon látok alternatívát... eleve azon dolgoznak a drágák, hogy örök időkre bebetonozzák magukat oda, ahol most vannak... :S
      Ha meg véletlenül mégis sikerülne a váltás, akkor jó szokásuk szerint ellenzékből lehetetlenítenék el az új kormány munkáját.
      Volt már rá példa, azért (is) tartunk most ott ahol...

      Törlés
  3. Na igen, beszélni könnyű róla (mármint a 47 ezres megélhetésről).

    Nagyi ilyenkor csak a királyunk egyik nyilatkozatát emlegeti, amiben azt mondta: ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek. Igen, végül is ha a kettő teljes ellentéte egymásnak, akkor nem érdemes azzal foglalkozni, mit mond. Én kitartottam a nyugdíjpénztáram mellett, de csak eddig. Sajnos ő győzött :(

    Szolidaritási adó... Nekem az is tetszik, amikor a hallgatónak X évet le kell itthon húznia diploma után, mert azt mégis az állam fizette (véletlenül nem a szüleim adójából?). Adjon nekem normális munkalehetőséget, akkor majd itthon maradok. Ja, tényleg, már teremtik a munkahelyeket, csak ki kell várni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát a szájukat azt nagyon tudják jártatni, ez kétségtelen.
      Csak azt nem tudják, hogy miről beszélnek, mert úgy látszik még sohasem próbálták élesben.
      Vagy ha mégis, akkor nagyon gyorsan elfelejtkeztek róla.

      Nyugdíjpénztár... Anno elküldtem a VDSZ-nek a nyilatkozatot, hogy maradnék, ha nem fenyegetnének.
      Tovább is van, de nem mondom, mert minek? Jól tudjuk, hogy mi lett a vége.

      Na igen, a szolidaritási adó mellett a röghöz kötést is vérlázítónak találom.
      Nem nyavalyogni kéne, hogy jaj elmennek a fiatalok (meg a nem fiatalok is), hanem megteremteni a lehetőséget, hogy legyen értelme otthon maradni.
      Külön bírom a fröcsögést, hogy milyen genyók vagyunk, amiért lelépünk...
      Pedig kurvára nem kéjhömpöly otthon hagyni a szeretteinket meg minden mást, ami kedves nekünk.
      Nagyon nem öröm, hogy egyelőre csak Skype-on láthatom a gyerekemet, a családomat... :(
      De érdekes módon ebbe valahogy nem gondolnak bele azok a szarháziak odafent.
      Csak azt látják, hogy idekint végre dolgozok és még meg is fizetnek a munkámért... hát nehogy má' ne essen le nekik abból is egy kis lé...

      Munkahelyteremtés? A holdudvarnak, ja. Sokat érek vele...

      Törlés
  4. Egen... Nos, egy percig se bánd, hogy kinn vagy. Én is ott lennék, ha tehetném, de sajnos nekem itt már 12 éves munkaviszonyom van, ezt nem rúgnám most fel. De ha minden kötél szakad, úgyis az lesz, amit az Élet diktál. A baj csak az,hogy az okosok ott fenn nem a mi aprócska fizunkból élnek, hanem annak a többszöröséből. Munkahelyteremtés hát ez jó vicc. Pont, hogy megölik a munkahelyeket, mert a cégek képtelenek fizetni az embereiket ezért orrba szájba építik le a létszámot... Szégyen. És azt sem értem, hogy a röghöz kötés miért is jó nekem? Ha az a szakorvosjelölt, vagy nővér nincs megfizetve, hol fogja érdekelni, hogy a munkáját tényleg ellássa? És miért is akarjon lelkiismeretes maradni? Megértem ha nem. Az ember nem viccből húz le 12-14 néha 16 órákat az egészségügyben szó szerint szarban, húgyban, egyéb belső termékekben és fertőzésekben fürödve... És mindezt havi minimálbérért... Felháborító

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy percig sem bánom, hogy kijöttem, csak a gyerek hiányzik nagyon.
      Ezt azért úgy kipróbáltatnám azzal, aki lehazaárulóz meg a pénzem után ácsingózik.

      A röghöz kötésre is csak azt tudom mondani, amit a saját helyzetemre:
      tisztességes munkakörülmények között tisztességes munkáért tisztességes bért és rögtön nem lesz gond az elvándorlással.

      Törlés
  5. Drága Draco!
    Bár alapvetően a jelenlegi magyar kormány (Fityesz) rendelkezéseinek 99,7%-tól és a még tervezett változtatásoktól én is füstölök (mint itthon lévő és maradó, jelenleg munkanélküli diplomás fiatal felnőtt - aki előtt a hiteleken kívül nem sok kilátás maradt). + "nekem ugyan nem királyom, mert nem rá szavaztam", de a pontosság kedvéért annyit azért hagy tegyek hozzá, hogy az említett kaméleonszemű nem ezt mondta. Véletlenül pont a Start programban résztvevők 28500 Ft-os járulékának 47000 Ft-ra való emelésről volt szó és nem azt mondta, hogy meg lehet belőle élni, de az ellenzéki média már így hozta. Tény, hogy a jelenlegi kormány hülyeséget hülyeségre húz és a gazdaságpolitikájuk egy nagy rakás szar, de azt gondolom, hogy pont ott acsarkodni, ahol épp valami minimális javítást eszközöltek egyfelől felesleges, másrészt, ha nem is egészen úgy volt, akkor eléggé pontatlan. És mivel nekem az oskolában azt tanították, hogy legyünk pontosak, ezért jegyeztem ezt meg. Csak a precizitás kedvéért, mert tudom, hogy "maximaris" vagy. ;-)
    Abban viszont teljesen egyetértek, hogy akiket sikerült elüldözni itthonról, azoknak ne kelljen nyögni az itthoni sarat. Elvégre nem véletlenül hagyták el a szülőföldet.
    Akik viszont itthon maradnak és maradtak, azok figyelmébe ajánlanám azt, hogy valahogy a Fityesz 2/3-os többséget szerzett... Háborogni meg lehet, csak tök felesleges ezek után.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem azért hívtam királyomnak, mert valaha is támogattam volna :)

      Törlés
    2. Maximaris köszöni szépen a kiigazitást, ezúttal ugyanis lusta volt alaposabban utánanézni a tényeknek.

      De ha egészen őszinte akarok lenni, akkor valójában nem bánom ezt a mulasztásomat, mert anno ők is ugyanezt csinálták az MSzP-vel és szerencsétlenek a valódi munka helyett másból sem álltak ki, mint a folytonos magyarázkodásból a szövegkörnyezetből kiemelt mondatok miatt.

      Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a másik kormány jobb volt, de úgy látom, hogy ha őket hagyták volna tenni a dolgukat felesleges hátráltatás és beleugatás nélkül, abból még lehetett volna valami...
      Igaz aztán nagyot csalódtam bennük, mert az egyéni érdekek ott is megelőzték azt ami az országnak lett volna jó.

      Valszeg ez lehetett az oka a Fityisz 2/3-ának... Még akkor is, ha én nem rájuk szavaztam...
      Csak tudnám, hogy akkor mégis ki, mert eddig ahány embert megkérdeztem, mind tagadta...

      Törlés
    3. Hát tudod Drágaság, most ez az új trend itthon. Pislogva hallgatás és hümmögés. A 2/3 3/4-e már tuti jó benne. :))

      Egyébként a Fityisz 2/3-ába nagy százalékban belejátszott az, h nem rájuk szavaztak, hanem az MSZP(MZSP) ellen... Az embereknek tele volt a töke a politikai körökből induló szervezett bűnözéssel. Ami most ugyanúgy van (lásd legkézenfekvőbb példa pl. Vitézy Dávidka és a BKK slepp, akik aránytalanul túlfizetettek, plusz hogy kerülnek oda egyáltalán...), csak most nem kerül rá fény. Mert ugyan ki is rántaná le a leplet? Még Pali bácsinál is kussolás megy, ahelyett, hogy rég lemondott volna az a szerencsétlen, bólogató loser. Nyugat-Európában, ha valaki csak plágiumvád gyanújába keveredik (és keveredtek is többen), azonnal lemondanak. Hát itthon nem ez a szokás.

      Egyébként megfigyelhető az is, hogy azért megy a médián keresztüli acsarkodás, mert az "oszd meg és uralkodj" mindig is bevált. Hidd el nekem, hogy az MSZP(MZSP) és a Fityesz politikusai, amikor "munkaidőn kívül" vannak nem is olyan nagy ellenségek. Elvégre itt nem a nép érdekei a szempont, hanem a hogyan tudunk többet szakítani összmunkában a néptől...
      A birkanép meg megeszi. Anyázik egymásra a kisnyugdíjas és a vállalkozó. Mert az egyik ebben hisz, a másik meg abban. Pedig az ideológiáknak bazira semmi köze a politikához. Ellenben az egyéni gazdasági érdekek...

      És tulképp, ha jól megnézzük egyetlen jelenleg politikai színtéren lévő párt sem különb a Deákné vásznánál... Kizárólag a pontosság kedvéért írtam a helyesbítést, nem egyébért.

      @Aminak: Én nem is olvastam, amit írtál. Pusztán Draconak egy utalást tettem Monthy Python Gyalog Galopp című filmjére... :)

      Törlés
    4. Nos ellentétben a parlamenttel, én örülök a helyesbítésnek, mert nekem minden véredény számít.

      Éljen az anarcho-szindikalista közösség!

      Törlés
    5. Éljen, éljen! Én már alapítottam is egyet a Fácsebúkon. :)))

      Törlés
    6. Jól hangzik, csatlakozhatok? :D

      Törlés