2012. február 16., csütörtök

System error



A tegnapi nap teljesen jol indult odabent.
Mivel az egyik kollegano hianyzott, igy a super engem osztott be a specko feladatra a szerzodeses melle.
Nagyon szeretem ezt csinalni, mert itt nem kell hadakozni a sorozatgyilkossal, es a datumokat sem kell annyira figyelni. (Mast igen, de arra szivesen figyelek.)

Rogton shift elejen nevettunk egy jot, mert a delelottos teamleader bentmaradt tulorazni, es pont a mi spec feladatunkhoz gyujtotte a cuccokat a villas targoncaval.
Mikor dolgavegezten megerkezett, eppen foglalt volt a nyila's, ahova fel szoktak rakni a raklapokat, es valahogy eppen senki nem volt az emeleten, hogy megtisztitsa a terepet.
Emberunk bosz dudalasba kezdett, hogy felfigyeljunk ra, majd mikor ez nem vezetett eredmenyre, a neveinket kezdte kiabalni. Eloszor is azoket, akik rendszerint a spec feladatot szoktak csinalni:
- Natalieeeeee... Magdaaaaa... 
A semmi reakciot kovetoen az epp ott lezengo Gary super besegitett (elvegre o tudta kit mire osztott be aznap):
- Deeeee...

Mit ne mondjak, mazlijuk volt, hogy eppen akkor ertem oda a foldszinti gyujtesbol, kulonben lepcsozhettek volna egyet. :D
Nat mar a vegszo utan erkezett, es majd megfekudt a rohogestol, mikor elmeseltem a kiabalosdit.


Sajnos nem orulhettunk sokaig a mi kis kulonfeladatunknak, mert ugy delutan 5 ora tajban meghalt a rendszer.
De ugy totalisan.
Eloszor csak a scannerek lassultak be, a super nem gyozte ismetelni magat az akksi cseret forszirozo emberkeknek, hogy az akksiknak semmi bajuk, a rendszer rosszalkodik, hess vissza dolgozni.
Aztan az asztali gepek is elkezdtek akadozni, ugyhogy egy ido utan senki nem tudott csinalni semmit.
Vegul kiderult, hogy (ezuttal) nem a ceg infos reszlegenek a sara a kinlodas, hanem a messzi foldon hires BT internet adta be a kulcsot a kornyeken.
Anelkul meg nem mux semmi. 
Jobbanmondva mux, csak a ceg kozponti rendszerebe nem kerul be. Ugy meg nem sok ertelme van.

Aznap nem tudtak elkuldeni a keszre csomagolt megrendeleseket, nem tudtak erkeztetni a bejovo arut, utobbit igy nem tudtak a picking polcaira sem felpakolni, es a gyartason sem volt minden ok.

Jobb hijan volt, aki takaritott, a dolgozok nagy reszet meg bezavartak pickingre, es azt az utasitast kaptuk, hogy scan nelkul kapkodjuk ossze a cuccost, aztan majd masnap, amennyiben addigra helyreall a szolgaltatas, valaki(k) hulyet fog(nak) kapni, mire mindent bevisz(nek) a rendszerbe annak rendje es modja szerint.
Nem irigylem az illeto(ke)t.

A kenyszer szulte megoldas mindenesetre kozelebb hozta egymashoz a picking es a goods in tarsulatat, oltari jot szorakoztunk a sorok kozotti csellenges kozben. Jo, dolgoztunk is. :D

Ha pedig ezt nezzuk, akkor a tegnapi malort vehetjuk ugy is, hogy valojaban csapatepito treningen vettunk reszt. :D



2 megjegyzés:

  1. És ez a lényeg nem? A helyzetet megélni, semmi mással nem foglalkozva, ez hozza össze az embereket :)

    VálaszTörlés