2012. február 20., hétfő

Csomagolas



Nem, nem megyek haza... jobbanmondva de igen, latogatoba, meg mert megigertem a gyereknek, hogy a szuletesnapjan ha torik, ha szakad ott leszek. De ahhoz meg legalabb fel honapot kell aludni. :D

A mai bejegyzesben azonban a ket orszag kozotti csomag-forgalomrol lesz szo.
Mert hat az a minimum, hogy az otthoniakat tamogatjuk, es idorol-idore meglepjuk oket egy-egy adag Nagy Britannikummal.
Par hettel ezelottig azt is mondhattam volna, hogy Malev vs. Arvatrans... de mint valoszinuleg mar mindenki elott ismert, a Malevnak azota befellegzett.

A gyerek egy nappal a hir koztudatba robbanasa utan ovatosan kerdezte Skype-on, hogy anya, te milyen repulovel jossz?
Igyekeztem gyorsan megnyugtatni, hogy Malevval biztosan nem, de aztan eszleltem a kozles ironikussagat, es hozzatettem, hogy no para cicam, ha meg letezne, akkor sem Malevval repulnek.
(a varazsszo: Jet2 :D )

Na de hogy hogy jon a csomagkuldeshez a Malev?
Hat ugy, hogy a hivatalos, postas csomagokat a Malev gepei repitettek az orszagok kozott.
Hogy azota tortent-e mar mas legitarsasaggal megallapodas, nem tudom, de teny, hogy a csod utan az otthoni postakon nem vettek fel kulfoldi csomagokat szallitasra. (Legalabb egyrol biztosak az infoim, a tobbieket nem kerdeztem.)

Nos a Malev mellett, illetve mostmar a Malevon kivul van egy masik alternativa az Anglia es Magyarorszag kozotti csomagforgalomra.
Ez pedig az elobb mar emlitett Arvatrans elnevezesu ceg, akik meg koltoztetest is vallalnak a ket orszag kozott.

Es igen, ezt vehetitek reklamnak is, de azert arnyalnam a kepet.

Tagadhatatlanul korrektek, tenyleg haztol hazig megy a fuvar, nem ismernek pardont, se faradsagot.
Az en hazakuldott csomagomat peldaul este 9 es 10 kozott igertek kezbesiteni, de mivel kozbejott egy kellemes kis hovihar, azonnal ment a telefon, hogy bocsesz, valszeg fel/egy orat kesunk az elozetes megbeszeleshez kepest.
Uncsiteso csomagjat reggel 6 es 7 kozott szallitottak ki, ugy 100 km-rel odebb.
Szoval nem duma, hogy 24 oras a felvetel-leadas.

Viszont nem art esznel lenni, mert sok fontot/forintot megsporolhatunk, ha kinyomtatjuk az ajanlatkero emailre erkezett valaszukat, amiben esetleg kedvezobb ajanlatot adtak, mint a weboldalukon szereplo iranyar, es amirol vagy tudnak a csomagert erkezo soforok, vagy nem.
Ennek hianyaban ugyanis (valamint ha valami oknal fogva nem szemelyesen adjuk at a csomagot a sofornek: esetunkben delutan jott, amikor mi tudvalevoleg dolgozunk, igy az egyetlen itthon levo intezkedett) siman "elfelejtkeznek" a fonokseg altal megadott kedvezmenyekrol es szivfajdalom nelkul elkerik a full viteldijat.
(Nem mintha nem tudnank kifizetni, de mi sem vagyunk a sajat penzunk ellensege.)

Akit tetelesen erdekelnek a viteldijak, az megnezheti szinten a weboldalukon, de azt azert megjegyeznem, hogy annak, aki gyakrabban repked haza es a hazakuldendo holmi nem haladja meg a 22 kg-t (Arva-ek alapcsomagja 25 kg), annak erdemesebb becsekkolni egy nagy borondot, mert ugy sokkal olcsobban jon ki, es igy is haztol hazig megy a holmi.

Szoval, Belaim az urban, gondokodjunk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése