2011. december 31., szombat

Happy New Year

Mert hat mi is lehetne a mai bejegyzes cime, ha nem ez? :D

Jo, mondjuk meselhetnek meg a napokban elstartolt januari vegkiarusitasokrol is, hiszen az is idoszeru.
Ma peldaul en is ott voltam, mert hat az arut azert latni kell, meg ha vegul a netrol rendel is az ember lanya. Az uzleteket ugyanis mar most leraboltak... mondjuk a webaruhazakat is.


De most inkabb egy kis ev vegi leltart szeretnek kesziteni.

Szoval ez az ev nekem is felemasan indult, hogy aztan meg rosszabb legyen.
Munka a fasorban, hiaba tanultam mindenfele jot, vegul megis az utcan kotottem ki, mint kozmunkas.
Mert kis hazankban mostanaban ez divik.
Mert majd a nagyokosok megmutatjak, hogy igenis mindenkinek adnak munkat.
Aztan majd egymillioan enekelhetjuk Hofival, hogy "seprik az utcaaaat az utcaseprooook..."

Mint azt mar nem egyszer leirtam, nekem nem magaval a munkaval volt bajom, hanem az ehberrel, meg a latszatmunkaval. 
Meg azzal, hogy a nagyokosok boszen dongettek a melluket, hogy lam, ok tenyleg munkara kenyszeritik az osszes otthon lablogazo semmittevot.

Nos szamomra ez mar akkor sem volt megoldas. De meg csak alternativa sem. Mivel valojaban nem volt valasztasi lehetosegem, az meg azert megicsak az alternativa alapja.

Mivel sem ram, sem a tudasomra nem volt szukseg, es egyedulallo anyukakent siman leirtak, sok koromragas utan ugy dontottem, hogy akkor kulfoldon probalok szerencset.

Nem volt egyszeru dontes, hiszen otthon kellett hagynom ledragabb kincsemet, az en gyonyoru kisfiamat.
Nem volt egyszeru a procedura sem, mert utlevelet, EU-s TB kartyat, ilyesmiket elobb-utobb elintez az ember. 
De mikor a csaladbafogadasi akcio kereteben kvazi le kellett mondanom a gyerekemrol... hat azt inkabb nem reszleteznem milyen erzes.
Tudom, hogy nem mondtam le rola, hiszen erte is teszem amit teszek, de az erzes megis olyan volt. Meg a nyelvezet is a hatarozatban. Lathatasi jogom van, de a szuloi jogaimat nem gyakorolhatom...

Es meg egy kis tuske...: a gyamugy azota is havonta tiszteletet teszi a szuleimnel, akik vallaltak a gyamsagot a csepp ember felett.
Most komolyan milyen ez?
Nalunk semmi gond nincs, a gyerek eltanulo, a megszokott kornyezeteben maradt, megis ellenorzik ha kell, ha nem.
Oda bezzeg az orrukat se dugjak be, ahol tenyleg gondok vannak, ahol a gyerekkel vagy nem foglalkoznak egyaltalan vagy utik-verik...

Mindegy, ezen is tultettuk magunkat.

Es aztan elindultam.
Minden meg volt beszelve talan tobbszor is mint eleg, de en igy is csak akkor voltam nyugodt, mikor mar a repulogepen ultem.
Mert onnan nagyot mar nem hibazhatok.

Nem tudom, hogy emlitettem-e mar, de a megerkezes es az azt koveto napok (azota is) olyanok, mintha hazaerkeztem volna. Mintha most kerultem volna a helyemre.
Ezt tovabb erositette bennem az is, hogy erkezes utan szinte azonnal munkaba allhattam.
Nem mondom, hogy ha gyerekkel egyutt jottem volna, akkor is ilyen egyszeru lett volna, de tapasztalataim alapjan azt kell mondjam, hogy tul nagy problema az sem lett volna.

Azota is jol erzem magam itt, kisebb kellemetlensegektol eltekintve, lasd: net, de mindenre van megoldas, csak neki kell fogni es alaposan korul kell jarni a problemat.

Pedig itt is vannak tuntetesek, mert itt sem tetszik minden az embereknek.
Megis, itt valahogy elhetobb az elet.
A fizetesbol meg lehet elni, meg a minimalberbol is (nem luxuskorulmenyek kozt, de ehen semmikepp sem lehet halni), az emberek lazabbak, nyugodtabbak, raerosebbek (mondjuk ez a net szempontjabol nem volt eppen pozitiv), mosolygosabbak.
Azt hiszem ezt teszi a biztonsag, a kiszamithatosag.
Es ez nekem nagyon bejon. :)

Igy allok most, a valtoztatas jogat fenntartom, de a vilag szamomra itt majdnem kerek.
A teljesseghez termeszetesen azert meg kellene, hogy itt legyen velem a fiam, hogy barmikor atolelhessem, megpuszilhassam, erezhessem a kozelseget.

A folytatast meg majd meglatjuk.

Egy biztos (es most jol lebuktatom magam :D ), a 2012-es ev a Sarkany eve lesz, ami az en evem, es bizom benne (mert mostmar ilyen bator vagyok, hogy bizni is merek :D ), hogy valoban az en evem lesz, minden teren.


Kivanok minden kedves Olvasomnak, Baratomnak Nagyon Boldog Uj Evet, legyen az en evem Mindannyionke, remelem szerencset hozok Nektek. ;)

A hetfeju Sarkany het boldog mosolya legyen Veletek! /Vavyan Fable/

1 megjegyzés:

  1. Neked is boldog új évet! További sikereket az új esztendőre (most már idénre), kívánom, hogy váljanak valóra az álmaid/terveid!

    VálaszTörlés