2012. január 4., szerda

Same shit different day :)


Vagyis ugyanaz a szar csak a datum valtozott.
A cim elso felevel viccelodott Mick teamleader az uj ev elso munkanapjan.

Mivel az agency nem szolt, hogy nem kell menni, hat automatikusan megjelentem kedden a raktarban es felvettem a munkat. :D
Azert kedden, mert ezeknel a huncut angoloknal az a szokas, hogy ha az unnep hetvegere esik, akkor vagy az elotte levo penteket, vagy a rakovetkezo hetfot kiadjak bank holidaynek.
Hat na, nem art az, ha az ember nem aznaposan vagy masnaposan kezd dolgozni.
Na nem mintha en nagy ivaszatot rendeztem volna szilveszterkor, ok viszont ilyenkor adnak a feelingnek. :D
Es meg rajuk mondjak, hogy konzervativak. :D

No de vissza az elso munkanaphoz.
Gyulekezo elott, kozben tizesevel repkedett a Happy New Year, aztan Mick hulyult velunk egy hangyanyit, majd Gary super kivetelesen szemelyre szoloan kiadta a munkat, es felkuldott bennunket melegebb eghajlatra. Ezt szigoruan szo szerint kell erteni, mert a picking emeleten olyan rohadt meleg volt, hogy szinte mindenki azonnal nyomott egy sztriptizt.

Mint kiderult (nem mintha ketsegeim lettek volna) Micknek totalisan igaza volt a melot illetoen.

Ujfent megvivtuk napi harcunkat a datumokkal, na meg az FLT driverekkel (Fork Lift Truck driver = villastargonca sofor).
Mit ne mondjak, nem veletlen, hogy karacsonykor utobbiak nem kaptak tolem Merry Xmas lapocskat, mert amennyi merget megeszunk veluk, nem is erdemlik meg.
Nagyon duhito tud lenni, hogy amikor kene, akkor egy sincs a kozelben, kulon vadaszatot kell rendezni utanuk, ha szeretnenk valamit felrakatni veluk az emeletre, vagy netan leemeltetnenk veluk egy-ket raklapot.
Az meg kulon nonsense, hogy ugy kell imadkozni veluk, miszerint ha egy mod van ra, akkor ne shift vegere allitsanak be az altaluk osszeszedendo cuccal, amit nekunk kene befejezni. Mert igy eselyunk sincs ra.
Amikor meg meg a datumokba is belekevernek, na az a hab a tortan.
Nem gyozunk "levelezni" a szalag aljan posztolo emberkevel, hogy bocsesz, tudjuk, hogy mar kuldtunk le hatodikai cuccot, de most jott meg az otodikei pallet picking...

A szalag aljan posztolo, altalam -  a tobbiek nem kis derultsegere - csak serial killer (sorozatgyilkos)-kent vagy little terrorist (kis terrorista)-kent emlegetett megjegyezhetetlen nevu apro, morcos emberke is meger egy miset.
Neki is konyorogni kell neha, hogy ugyan hadd kuldjuk mar le a ladakat, mert dugig van a belt, nem tudunk hova pakolni.
Mindezt ugy, hogy kozben a picike pacak olyan szuros tekintettel nez az emberre, mintha fejben eppen azon morfondirozna, ugyan mi lenne a szamunkra megfelelo, kelloen fajdalmas veg, amiert arra vetemedtunk, hogy ot ker(d)esekkel zaklassuk.
Ha elmosolyogja magat, azt az egesz picking tudja, mert bozottuzkent seper vegig a meglepo info.
Legutobb akkor  lattam mosolyogni, mikor kiderult, hogy megkapja a szerzodest, meg a karacsonyi idoszakra a szabadsagot.
Na akkor bezzeg meg az is elofordult, hogy a foga feherjet kivillantva nevetett. :D

A fentiektol fuggetlenul, vagy meg inkabb azok ellenere az idei elso munkanap jo hangulatban telt, ment a fecsej egyfolytaban. 
Megbeszelodott, hogy kinek hogy telt a holiday, ki mit kapott karacsonyra, hol szilveszterezett, es milyen erzes megint dolgozni. :D

Nap vegere meg kellett allapitanom, hogy ujra hozza kell szoknom a safety shoes-omhoz, mert az utolso szunet korul mar ugy ereztem, mintha nem is biztonsagi cipo lenne rajtam, hanem spanyolcsizma. :D

2 megjegyzés:

  1. Na igen, a visszarázódás nem egyszerű :) A pasas tudja egyébként, hogy így becézitek? Vagy ez egy szigorúan titkos megnevezés?

    VálaszTörlés
  2. Ha igy folytatja tovabb, akkor meg fogja tudni. :D
    Egyelore csak magunk kozt nevezzuk igy.

    VálaszTörlés