2012. február 28., kedd

Az ügyeletes Hibás



Mert miért pont ez ne lenne a munkahelyen? :D
Mondjuk nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja...

Szóval van odabent ez az egyén, nevezzük Z-nek, akit azonnal elővesznek, ha valami szar van a palacsintában.
És a vicc az egészben, hogy általában tényleg nem kell tovább keresgélni a bűnöst.
Ezért aztán szállóige lett odabent a Z's fault (Z hibája)!

A minap én is belefutottam az egyik baklövésébe.

Beszkennelem a megrendelést, megállok a megadott location-nél (helyszínnek fordítja a Sztaki, de olyan idétlenül hangzik), beazonosítom a doboz számát, rápittyentek a polc vonalkódjára, leveszem a dobozt, leszámolom belőle a megfelelő mennyiséget, aztán csekkolom a méretet...
Csekkolnám, de valami nem százas...
Újra szemrevételezem a doboz számát, az stimmel... de nem az a méret van benne, ami kéne... WTF?!
A leszámolt mennyiséget visszagyömöszölöm a dobozba és elindulok vele a készletgarázdához, hogy mámmeg mitévő legyek.

Menetközben összefutok az egyik goods in-es kollegával, aki grátisz csekkolja nekem a problémát (ergo nem én vagyok a hülye, tényleg gond van) és belekezd a problémamegoldásba. 

Még javában a doboz felett görnyedünk, mikor ellejt mellettünk Z, akinek hirtelen felvirul az arca és boldogan közli, hogy:

"Jééé, az meg az én dobozom!" (mármint hogy ő csomagolta és címkézte...)

Erre mi összenézünk, felegyenesedünk, M már magában levonta a tanulságot, én még vetek rá egy nagyon szemrehányó pillantást miheztartás végett, aztán kérdezek...:

"Igen?!"

Ebből ő már tudja, hogy csúnyán lebuktatta magát és talpig pirul zavarában.
Én meg tudom, hogy egy újabb Z's fault esetbe botlottam.

Mert nem zörög a haraszt...
Nna ezért szokott az lenni, hogy bárki eltol valamit, az rögtön megszólal: Z's fault!
Hát nem szoktunk unatkozni odabent. :D


2012. február 26., vasárnap

GP, meló, satöbbi


Igen, tudom, hogy a múlt heti szófosáshoz képest a héten elég visszafogott voltam.
Ennek több oka is vagyon.

Először is minden második hetünk, mármint a munkahelyen, egy hangyányit nagyobb koncentrálást igényel részemről, bár azt hiszem nyugodtan beszélhetek a többiek nevében is.
Ezt a teamleader ámokfutásának köszönhetjük, mert többször felejti el bevenni a gyógyszerét, mint nem.
Ez nekem azért akkora sokk, mert ez a pasas a múlt évben halál értelmes és vicces volt egyben.
Január elsejével meg mintha kicserélték volna.
Leskelődik utánunk, a rendszerben ellenőrzi, hogy ki mikor szkennelt utoljára, de mikor szükség lenne rá, akkor bezzeg sehol sincs, ellenben fenntartja magának a jogot, hogy letoljon bennünket, ha valamit nem úgy csináltunk, ahogy kellett volna.

Azt hiszem egyszerűen túl sok szabadideje van.

Nem mondom én így is elszórakozom rajta, de nagyon más valakin vagy valakivel nevetni.
Értelemszerűen utóbbit jobban preferálom.

A héten sikerült annyira túllőnie a célon, hogy az már revansért kiáltott.
Én a "fordítsd ellene a saját fegyverét" metódus híve vagyok, hát most is ennek tükrében tettem javaslatot a szintén beelegelt kollégáknak.
A lényeg, hogy minden apró-cseprő problémával (amit normál esetben amúgy tökéletesen el tudunk intézni) Őt keressük meg, hogy ugyan árulja már el a megoldást.
Ehhez hozzátartozik, hogy a  tök egyértelmű dolgokon is el tud meditálni akár 5-10 percet is, egyik lábáról a másikra állva.
Viszont legalább fontosnak érezheti magát és nem azzal foglalkozik, hogy miért nevetgélünk munka közben. ( és nem lopakodik a sorok közt a hátunk mögé, hogy aztán szúrós szemmel várja, hogy észrevegyük és "halálra rémüljünk...")
Elmondhatom, hogy a módszer egyelőre bevált, de ettől még rendszeresen túlfáradok nap végére.

Reggel viszont kelni kell, különben nem tudok helyet foglalni a már szépen bejáratott testedzéseimre. Azokat meg nem adom semmiértsenem.
Visszaaludni meg már nem tudok, meg nem is igazán érdemes.


Na lássuk mi is volt még...
Ja igen, a GP.
Nem, ez nem a Grand Prix rövidítése, bármennyire is szerette volna belémbeszélni a Google.
Hanem angolul a háziorvosé, amit itt úgy hínak, hogy General Practitioner.

Ezt mondjuk nem ártott volna sokkal hamarabb elintézni, mert nem baj az, ha az ember lánya rendelkezik ilyennel.
Enni nem kér, szükség esetén meg jó, ha fel lehet hívni telefonon.
Persze van, akinél ez kb kimeríti a rendelés fogalmát, mint pl uncsitesó GP-je, aki bravúros  távgyógyítást eszközölt az intenzíven agonizáló rokonnál.
Úgy bizony, itt ezzel nem viccelnek, telefonon keresztül pikk-pakk felállítják a diagnózist, kiírják a gyógyszert és a viszonthallásra. Az imént említett legalábbis bizonyítottan.
Harmadik lakótársunk viccelődött is, hogy mutassunk neki még egy olyan távgyógyítót, akit nem emelt díjas telefonszámon lehet elérni. :D

Namármost remélem, hogy az enyém nem ilyen lesz. 
Főleg mivel fittyet hányva uncsitesóék figyelmeztetésére én biza nagymerészen nem a központi számot hívtam, hogy adnának egy listát a közelben praktizáló új pácienseket is fogadó dokikról, hanem a mindenható NHS weboldalán megnéztem hol van a közelben rendelő és nem átallottam személyesen megjelenni regisztráció céljából.

Bevallom, nagyon szerettem volna azt írni, hogy a Broadway-re járok orvoshoz, mer' az oltári jól hangzik, de ott sajnos az NHS információjával ellentétben pont nem fogadtak új pácienseket.
Mondjuk itt a Broadway egy sima, már-már szűknek nevezhető utcácska, szóval nem olyan nagy cucc. :D

Így aztán pár utcával lejjebb kötöttem ki.
Itt sem fogadtak éppen tárt karokkal (hát igen, nem repesnek a külföldiekért, holott a neve alapján a doki is paki), de miután óvatosan kiderítették (az óvatosság perköltséget spórol), hogy nem lengyel vagyok, kitölthettem egy regisztrációs papírkát, és megkértek, hogy másnap reggel hívjam őket, mert a doktor úr addigra eldönti, hogy vállal vagy sem.

Másnap reggel mosolygós hang fogadott a telefonban és miután közös erővel tisztáztuk  kilétemet, a mosolygós hang ujjongósra váltott mikor közölte, hogy a doktor úr kegyet gyakorolt és amint tudok sétáljak be a rendelőbe, hogy kitölthessük a papírokat meg időpontot foglalhassanak nekem a nurse-höz, akivel aztán elcseveghetek az eddigi betegségeimről állapotfelmérés címszó alatt.
A jövő héten majd erről a találkozóról is mesélek.


Ezen kívül még intéztem pár dolgot a héten. Is.
Például az előrelátóan még otthon regisztrált ügyfélkapun keresztül megkértem a nagyhatalmú NAV-ot, hogy töltenék ki helyettem az adóbevallásomat.
Meg kicsit késve ugyan, de az OEP-hez is bejelentettem, hogy hűtlen lettem hozzájuk, az eddig befizetett tb-met meg használják belátásuk szerint.


Meg kaptam például agyfaszt is, mert vagyok olyan hülye, hogy érdekel mi folyik otthon a "hátam mögött". Elvégre van még pár ember otthon, akinek érdekel a sorsa.

Az egyik dolog amin kiakadtam mostanában, az a huncut szemű Matolcsy bácsi híres beszólása volt, miszerint 47 ezer forintból odahaza szerényen, de biztosan meg lehet élni.
Nos a bácsi valszeg nem tudja, hogy ez nem napi 47 rugó, ami tényleg nem lenne rossz.
Azt viszont szívesen megnézném, hogy egy hónapot hogy húz ki ekkora összegből ez a nagyon nem komplett.
Mivel én már próbáltam, pontosan tudom, hogy ez az irgalmatlanul magas összeg sokmindenre elég.
Na most speciel arra, hogy valaki (akárki) szerényen, de biztosan megéljen belőle... hát arra nagyon nem.
Ez az az összeg, amire azt szokás mondani: az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés.
De azt hiszem erről M bácsinak vajhmi kevés fogalma lehet. Meg a szerénységről is.


A másik a szolidaritási adó.
Mármint hogy a külföldön dolgozó magyarok adózzanak a kint megkeresett pénzükből.

Hát a kis faszom nem kéne?!

Nos erre csak azt tudom mondani, hogy kedves urak, tetszettek volna otthon munkát adni nekem, tisztességes fizetéssel, és akkor adóznék én maguknak, mint a kisangyal.
Mivel azonban nem Önök adtak nekem munkát, hanem egy másik ország, méghozzá kérdés és felesleges diszkrimináció nélkül (lásd eme bejegyzés női életkor része), rettenetesen gyorsan le lehet ficcenni az itteni fizetésemről és nagyon nem ajánlom, hogy valaha az életben szemet vessenek rá akár csak egyszer is!

Hogy teljes legyen e kép, a fenti híreket szóvivőileg cáfolták, miszerint nem azt mondták, meg nem is igaz... de mondtak ők már olyat is, hogy nem fogják bántani a magánnyugdíjpénztárakat... oszt mi lett belőle?!
Szóval hagyják már meg nekem a kétkedés jogát, ha már a tiszelt urak nem tudnak egyértelműen fogalmazni. Meg úgy egyáltalán.


A fentieken kívül pedig ezúton kérek elnézést, mert amint az látható, megvannak az ékezetek... csak eddig lusta voltam átállítani a klaviatúrát... Más mentségem nincs, mert már jó ideje tudok vakon gépelni, tehát nem szükséges a billentyűket lesnem...

2012. február 23., csütörtök

Well done!


A cimben szereplo mondatot en kaptam a tegnapi Body Attack utan Sarah-tol.
S noha itt nagy divatja van a dicsergetesnek, meg kell mondjam, hogy nagyon jol esett.
Mert ez azert azt is jelenti, hogy figyelnek rank.

Es ez nem duma, mert az elso edzes alkalmaval Sarah class elott is odajott elmagyarazni, hogy mirol szol ez a mozgasforma, es class vegen ujfent megkeresett, hogy megerdeklodje hogy tetszett a "kinzas".
Akkor meg nem voltam olyan  optimista, mert nem birtam minden mozdulatot rendesen leutanozni. 
Na igen, akad nemi problemam a mozgaskoordinaciommal, annak ellenere, hogy ugraltam en mar tanckarban is. (Csak ott nem "tukorben" kellett elsajatitani a koreografiat. :D )
O azonban biztatott, hogy fog ez meg sokkal jobban is menni.
Igaza lett.
Es jot nevetett, mikor mondtam, hogy valoban sokkal  konnyebb mar kovetni oket, raadasul meg levegot is kapok.

Egyebkent a rendszeres mozgas eredmenyekent a valtozas mar szemmel is eszlelheto, ezert elhataroztam, hogy megjutalmazom magam.
Mivel idejet sem tudom, hogy mikor vettem magamnak utoljara boltban farmernadragot (minden farmerom turis), igy bementem a varoskozpontba es a Primarkban regota "csodalgatott" skinny farmerok kozul valasztottam kettot.
Nem tudom elmeselni az erzest amikor meglattam magam a probafulke tukreben, de ugralni es sikongatni lett volna kedvem, mert ugy allt rajtam, mint akire raontottek (ez nalam nagyon ritka!).
Megprobalkoztam egy super skinny-vel is, es bar sikerult felvennem, de az vegul nem jott velem haza, mert enyhen elszoritotta a verkeringesemet, mivel nem vagyok piszkafa alkat. 
Mondjuk ezt nem banom.
Kulonben is, inkabb az izmaim tartsanak ossze, mint egy gatya. :D


2012. február 20., hétfő

Csomagolas



Nem, nem megyek haza... jobbanmondva de igen, latogatoba, meg mert megigertem a gyereknek, hogy a szuletesnapjan ha torik, ha szakad ott leszek. De ahhoz meg legalabb fel honapot kell aludni. :D

A mai bejegyzesben azonban a ket orszag kozotti csomag-forgalomrol lesz szo.
Mert hat az a minimum, hogy az otthoniakat tamogatjuk, es idorol-idore meglepjuk oket egy-egy adag Nagy Britannikummal.
Par hettel ezelottig azt is mondhattam volna, hogy Malev vs. Arvatrans... de mint valoszinuleg mar mindenki elott ismert, a Malevnak azota befellegzett.

A gyerek egy nappal a hir koztudatba robbanasa utan ovatosan kerdezte Skype-on, hogy anya, te milyen repulovel jossz?
Igyekeztem gyorsan megnyugtatni, hogy Malevval biztosan nem, de aztan eszleltem a kozles ironikussagat, es hozzatettem, hogy no para cicam, ha meg letezne, akkor sem Malevval repulnek.
(a varazsszo: Jet2 :D )

Na de hogy hogy jon a csomagkuldeshez a Malev?
Hat ugy, hogy a hivatalos, postas csomagokat a Malev gepei repitettek az orszagok kozott.
Hogy azota tortent-e mar mas legitarsasaggal megallapodas, nem tudom, de teny, hogy a csod utan az otthoni postakon nem vettek fel kulfoldi csomagokat szallitasra. (Legalabb egyrol biztosak az infoim, a tobbieket nem kerdeztem.)

Nos a Malev mellett, illetve mostmar a Malevon kivul van egy masik alternativa az Anglia es Magyarorszag kozotti csomagforgalomra.
Ez pedig az elobb mar emlitett Arvatrans elnevezesu ceg, akik meg koltoztetest is vallalnak a ket orszag kozott.

Es igen, ezt vehetitek reklamnak is, de azert arnyalnam a kepet.

Tagadhatatlanul korrektek, tenyleg haztol hazig megy a fuvar, nem ismernek pardont, se faradsagot.
Az en hazakuldott csomagomat peldaul este 9 es 10 kozott igertek kezbesiteni, de mivel kozbejott egy kellemes kis hovihar, azonnal ment a telefon, hogy bocsesz, valszeg fel/egy orat kesunk az elozetes megbeszeleshez kepest.
Uncsiteso csomagjat reggel 6 es 7 kozott szallitottak ki, ugy 100 km-rel odebb.
Szoval nem duma, hogy 24 oras a felvetel-leadas.

Viszont nem art esznel lenni, mert sok fontot/forintot megsporolhatunk, ha kinyomtatjuk az ajanlatkero emailre erkezett valaszukat, amiben esetleg kedvezobb ajanlatot adtak, mint a weboldalukon szereplo iranyar, es amirol vagy tudnak a csomagert erkezo soforok, vagy nem.
Ennek hianyaban ugyanis (valamint ha valami oknal fogva nem szemelyesen adjuk at a csomagot a sofornek: esetunkben delutan jott, amikor mi tudvalevoleg dolgozunk, igy az egyetlen itthon levo intezkedett) siman "elfelejtkeznek" a fonokseg altal megadott kedvezmenyekrol es szivfajdalom nelkul elkerik a full viteldijat.
(Nem mintha nem tudnank kifizetni, de mi sem vagyunk a sajat penzunk ellensege.)

Akit tetelesen erdekelnek a viteldijak, az megnezheti szinten a weboldalukon, de azt azert megjegyeznem, hogy annak, aki gyakrabban repked haza es a hazakuldendo holmi nem haladja meg a 22 kg-t (Arva-ek alapcsomagja 25 kg), annak erdemesebb becsekkolni egy nagy borondot, mert ugy sokkal olcsobban jon ki, es igy is haztol hazig megy a holmi.

Szoval, Belaim az urban, gondokodjunk. 


2012. február 19., vasárnap

Teamleader in action


Igen, a heten megint alkotott a super balkeze.
 
A munkasok nem csak legoznak, hanem festenek is, peldaul korlatot meg "utburkolati jeleket". Igen odabent, van am ilyen...
Erre valami aljas gazember nem belegyalogolt a frissen felfestett zebraba?
A teamleader meg kis hijan az agyarol gyalogolt le mikor felhivtak ra a figyelmet. (Hogy ki volt az az allat?! :D )

Nosza azon melegeben, ahogy szokta, begyanusitotta az egesz raktart es termeszetesen ment a kovetelozes, hogy azonnal vallja be az elkoveto, hogy mikent is tortent a peldatlan eset.
Azt hiszem nem artana finomitani a problemamegoldo keszsegen.
Mert bar az tagadhatatlan teny, hogy a buzgalom megvan benne, de talan elobb kene nyomozni, aztan gyanusitani barkit is.

O egy kicsit forditva csinalta (Fonak Tamas megvan a Jamie es a csodalampabol?), de mivel senki nem vallalta be az elkovetes tenyet, vegul ismet a kamerak felvetelei elott kotott ki, es kepes volt X oranyi anyagot atszalazni, hogy annak rendje es modja szerint a megfelelo buntetesben reszesithesse a gaztevot.

Arrol nem szol a fama, hogy ezuttal mennyi idot seggelt a monitor elott, de a tettes meglett...

Nem, nem o volt az.

Hanem a supervisor...

Ugyhogy a megrovas elmaradt, viszont az egesz raktar ezen rohog.


2012. február 16., csütörtök

Keso esti gyors



Sot, ha nem sietek, akkor ejfeli gyors lesz belole. :D

Tudom, tudom, nagyon fecsegos lettem mostanaban, de hat mit csinaljak, ha egyszer epp elmenytultengesben "szenvedek"?

Ma a Fab Abs nevezetu testedzesi formara latogattunk el, ahol leginkabb a hasizmainkat acelozzuk.

Kezdesnek egeszen ketsegbe estunk, mert ugyan az utolso percben futottunk be, ez messze nem indolkolta a nema csendet es az intenziv hullaszagot. Az meg hagyjan, hogy rajtunk kettonkon kivul nem volt a teremnel senki, de az instruktor sem volt sehol. 
Mondjuk ez nala nem meglepo, mert neki aztan maniaja az utolso utani pillanatban betoppanni.
Ez tortent most is, es kicsit sajnaltuk is szegenyt, mert nem volt eppen boldog, mikor kozoltuk vele, hogy csak ketten vagyunk.

De le a kalappal elotte, mert miutan biztositottuk rola, hogy a cserebe felajanlott gym helyett maradnank az o orajanal (3/4 orajanal, es higgyetek el, ez boven sok), es megbizonyosodtunk rola, hogy neki sem lenne jobb dolga, o becsuletesen megtartotta nekunk a class-t, mondhatni privat orat kaptunk szemelyi edzovel.

Meg bemelegites elott nevettunk egy jot (mondjuk vele nem nehez), mert ovatosan meg szerette volna tudakolni, hogy nem lengyelek vagyunk-e.
Az tiszta sor volt, hogy nem itt szulettunk, de ezt ennyire direkt modon nem lehet am megerdeklodni, mert a derek lengyelek nagyon zokon tudjak venni, es abbol meg barmi is lehet.

Hogy miert pont a spanyol jutott eszebe eloszor egy voros haju demon, valamint egy sotet haju de jelenleg igen feher boru noszemely lattan, talan sosem fogjuk megtudni.
Viszont jot nevettunk a feltetelezesen.

O (ja egyebkent Steve-rol beszelek :D ) mindenesetre megkonnyebbulten felsohajtott mikor elarultuk, hogy magyarok lennenk, es kepzeljetek, tudja hogy hol van Magyarorszag.
Sot, mar ketszer volt is Pesten es  nagyon tetszett neki.

Ennek oromere jol megdolgoztatott minket, meg olyan feladatokat is kaptunk, amit normal class-on nem csinalnank.
Persze huncut a pacak, mert elokerultek a paros feladatok is, es az en segitsegemet vette igenybe, hogy szemleltesse mit is szeretne latni.
Miutan ilyen kormonfontan megtudakolta a nevemet, majdnem megdicsertem, hogy bravo Steve, ugyes probalkozas, de a telefonszamomhoz mar kenytelen leszel valami mast kitalalni. :D

Mielott barki felreertene, valojaban valszeg meg sem fordult a fejeben ilyesmi, halal artatlan sportbolond a pasi es sanszos, hogy nem teljesen komplett (vagy csak jol jatssza a hulyet :D ), es sokadik ranezesre is azon morfondirozik neha az ember, hogy vajon mit sziv... :D

Egy biztos, amellett, hogy nagyon jol szorakoztunk, ora vegere az osszes hasizmunk at lett mozgatva.
Meghozza mint megtudtuk, nem a hires sixpack-re mentunk ra, ami max jol nez ki, de semmi kulonosebb funkcioja nincs, hanem az alatta meglapulo harant es ferde hasizmokra, amik a valodi munkat vegzik.



System error



A tegnapi nap teljesen jol indult odabent.
Mivel az egyik kollegano hianyzott, igy a super engem osztott be a specko feladatra a szerzodeses melle.
Nagyon szeretem ezt csinalni, mert itt nem kell hadakozni a sorozatgyilkossal, es a datumokat sem kell annyira figyelni. (Mast igen, de arra szivesen figyelek.)

Rogton shift elejen nevettunk egy jot, mert a delelottos teamleader bentmaradt tulorazni, es pont a mi spec feladatunkhoz gyujtotte a cuccokat a villas targoncaval.
Mikor dolgavegezten megerkezett, eppen foglalt volt a nyila's, ahova fel szoktak rakni a raklapokat, es valahogy eppen senki nem volt az emeleten, hogy megtisztitsa a terepet.
Emberunk bosz dudalasba kezdett, hogy felfigyeljunk ra, majd mikor ez nem vezetett eredmenyre, a neveinket kezdte kiabalni. Eloszor is azoket, akik rendszerint a spec feladatot szoktak csinalni:
- Natalieeeeee... Magdaaaaa... 
A semmi reakciot kovetoen az epp ott lezengo Gary super besegitett (elvegre o tudta kit mire osztott be aznap):
- Deeeee...

Mit ne mondjak, mazlijuk volt, hogy eppen akkor ertem oda a foldszinti gyujtesbol, kulonben lepcsozhettek volna egyet. :D
Nat mar a vegszo utan erkezett, es majd megfekudt a rohogestol, mikor elmeseltem a kiabalosdit.


Sajnos nem orulhettunk sokaig a mi kis kulonfeladatunknak, mert ugy delutan 5 ora tajban meghalt a rendszer.
De ugy totalisan.
Eloszor csak a scannerek lassultak be, a super nem gyozte ismetelni magat az akksi cseret forszirozo emberkeknek, hogy az akksiknak semmi bajuk, a rendszer rosszalkodik, hess vissza dolgozni.
Aztan az asztali gepek is elkezdtek akadozni, ugyhogy egy ido utan senki nem tudott csinalni semmit.
Vegul kiderult, hogy (ezuttal) nem a ceg infos reszlegenek a sara a kinlodas, hanem a messzi foldon hires BT internet adta be a kulcsot a kornyeken.
Anelkul meg nem mux semmi. 
Jobbanmondva mux, csak a ceg kozponti rendszerebe nem kerul be. Ugy meg nem sok ertelme van.

Aznap nem tudtak elkuldeni a keszre csomagolt megrendeleseket, nem tudtak erkeztetni a bejovo arut, utobbit igy nem tudtak a picking polcaira sem felpakolni, es a gyartason sem volt minden ok.

Jobb hijan volt, aki takaritott, a dolgozok nagy reszet meg bezavartak pickingre, es azt az utasitast kaptuk, hogy scan nelkul kapkodjuk ossze a cuccost, aztan majd masnap, amennyiben addigra helyreall a szolgaltatas, valaki(k) hulyet fog(nak) kapni, mire mindent bevisz(nek) a rendszerbe annak rendje es modja szerint.
Nem irigylem az illeto(ke)t.

A kenyszer szulte megoldas mindenesetre kozelebb hozta egymashoz a picking es a goods in tarsulatat, oltari jot szorakoztunk a sorok kozotti csellenges kozben. Jo, dolgoztunk is. :D

Ha pedig ezt nezzuk, akkor a tegnapi malort vehetjuk ugy is, hogy valojaban csapatepito treningen vettunk reszt. :D



2012. február 15., szerda

Body Attack


Igy hivjak azt a testedzest, amit heti ket alkalommal muvelek a Leisure Centre-ben. Mint pl ma is.

Eleinte meg el akartam halalozni kb a masodik szett kardio kornyeken.

Most mar ott tartok, hogy mire a lab es fenek gyakorlatokhoz erunk, meg enekelni is marad erom. 
Sot, szoktam is, bar Lady Gyagya nem tartozik epp a kedvenceim koze, de olyan klassz nyoges helyett inkabb azt enekelni mikor az ember comb es fenekizma kb langokban all, hogy 
I'm on the edge of glory!
Pedig addigra altalaban mar uszik az izzadtsagban meg a bokam is.

Hogy ti is belekostolhassatok a feelingbe, ime egy video.



Mondjuk nalunk Sarah meg Steve mindig megkerdezi, hogy van-e terhes vagy nemregiben szult emberke a csoportban, de mivel ilyen meg nem volt, igy nem tudom, hogy ez kizaro ok, vagy nekik tobbszor mutatjak a lower option gyakorlatokat menet kozben.

A szamokat amikre tornazni szoktunk nem valoszinu, hogy alapesetben meghallgatnam, ott viszont nagyon utnek, es osztonoznek, hogy csinald tovabb. 
Jo, az instruktorok is osztonoznek. :D

Sajnos az edzesen hasznalt felturbozott verziokat nem talaltam meg youtube-on, valszeg azert, mert ezek a remixek kulon a Body Attack-hez keszulhettek.
De talan igy is atjon, hogy milyen jo mozogni rajuk.

Bemelegites:




Kardio:




Fekvotamasz, ilyesmik:




Futas, satobbi:




Es ennek a kicsivel gyorsabb valtozatara is erdekes dolgokat tudunk elkovetni:




A mar emlitett egeto erzesig fokozott labgyakorlatok zeneje:




Levezetes, nyujtas (baromi jol tud esni erre a zenere):




A lista termeszetesen nem teljes, mert meg nem minden szamot tudtam beazonositani. :D

Es ezek utan lelkesen megtapsoljuk az instruktort, valamint magunkat, hogy sikeresen tuleltuk az aznapi class-t is. :D

 Aztan par ora mulva indul a melohelyi fittness. :D

2012. február 14., kedd

Weekend



Nem, nem hulyultem meg, tudom hogy most kedd van.
De most erkeztem attolteni a hetvegi kirandulasom kepeit. :D

Nos a hetvegen a bagazs kirandulni volt.
Mig uncsitesoek Skociat fedeztek fel, en a kozeli Blackpoolba ugrottam le, mert mar nagyon latni akartam a tengert ujra.
Egyebkent is jobb szeretek egyedul turistaskodni (max a gyerekkel), mert  elvezem, ha nem vagyok masokhoz kotve, akiknek esetleg mas az erdeklodesi kore, es nem feltetlenul azt akarjak megnezni, amit en. :))))

Nem volt nehez dolgom, mert innen 10-15 percenkent megy tavolsagi busz a kornyek varosaiba, igy csak annyi volt a teendom, hogy bementem a buszallomasra es ott felszalltam a blackpool-i jaratra.
A meglepoen fiatal noi sofor keszsegesen segedkezett a leheto legolcsobb jegy megveteleben (itt a berletet is naluk lehet megvenni), es a kb egy oras ut ugy elrepult, mint a siraly.
Bevallom, mar Lytham-ben majdnem leszalltam, amikor eloszor latotavolsagba kerult a nagy viz, de kar lett volna. (majd legkozelebb, mert a dayrider-nek nevezett jeggyel egy napig annyiszor hasznalom a stagecoach-os tavolsagi buszt, ahanyszor nem szegyellem :D )

Vegul megsem a tengert kaptam eloszor lencsevegre, hanem a hires blackpool-i tornyot, ami a parizsi Eiffel torony mintajara epult valamikor nem mostanaban.
Egyeseknek Blackpool kicsit kommersz es bazari, ami nem csoda, hiszen a varos affele mini Las Vegas, kaszinokkal es egyeb szorakozasi lehetosegekkel.
Mivel sikeresen kivalasztottam azt a hetveget, amikor mindenfele mutatvanyosok leptek el a varost, volt is mit nezni boven, anelkul is, hogy kb semmire sem vettem belepot, mivel az eredeti elkepzeles szerint csak elozetes felterkepezesre keszultem. Meg a tengerre. :D

Bar uncsiteso szerint ez itt nem a legszebb tengerpart, nekem bejott.
Mindjart jonnek a kepek is, es ki-ki eldonti, hogy tetszik vagy sem.

Amugy, mint altalaban, most is mazlista voltam, mert a szombati nap is telitalalat volt.
Ugyan baromi hideg volt, es meg elkelt volna egy plusz reteg ruha az egesz napos lodorgeshez, de szerencsere az eso elkerult. (masnap kezdett esni... :D no comment)

Es akkor most csapjunk bele az illusztralasba.


 Blackpool Tower a Queens setanyrol nezve.



Kozeledek a tengerhez.



A nagy halaszle. :D



Also setany a felso setanyrol fenykepezve.



Comedy Carpet a Blackpool Tower elott.



Az also setanyon menekulok a hullamok elol. Kozben azert volt idom fenykepezni. :D



Comedy Carpet a Blackpool Tower epuletenek 1. emeleti ablakabol.



Ugyanaz a 2. vagy 3. emeleti ablakbol. A torony tetejerol majd legkozelebb, most inkabb eltekintettem a felliftezestol.



Torony makett ezustbol.



Maganyos siraly a maganyos oszlopszerusegen. Hihetetlen milyen kozel engednek magukhoz.



Blackpool Eye.
Neeeeem :D az ott egy szimpla oriaskerek a Fun Fair-ben. Nem tudom a Luna Park mond-e meg valakinek valamit, na ez egy ahhoz hasonlo vidampark szeruseg egy molora applikalva.




Kilatas a vidamparkbol.



A londoni Madame Tussaud's blackpool-i kirendeltsegenek bejarata a Little Britain sztarjaival.
Nem hittem volna, de annyira elethuek, hogy minden pillanatban azt vartam, hogy kiallnak a pozbol, sohajtanak egy nagyot es elsetalnak. 



 
Blackpool Winter Gardens





 
Meg mindig Winter Gardens, az egyik bejarat elotere.



 
Hangulatos pub a Winter Gardens-ben. 
Kicsit kihalt, de hat egyreszt a letesitmeny affel kulturalis kozpont, masreszt napkozben tettem tiszteletem arrafele.



 
Foter-szeru, templommal.



 
 Szobor a teren.




 
Vandorzeneszek a teren.




 
Igen, mar megint siralyok. Mindenutt ott vannak. Hitchcock imadna oket. Itt egyebkent egy pasi kajajat figyeltek argus szemekkel.
A lamak kopnek, a siralyok lopnak, az elet szep.




 
Es ujra a tenger. Nem tudok betelni vele. Itt mar latszik a homokos part is. 
(rossz az, aki rosszra gondol)




 
Hullamocska...



 
Lent a homokon. Latkep kagylohejakkal, tavolban a hullamzo tenger. Valszeg eppen apaly volt.



 
Hiv a vegtelen.



 
Hullambarazdas homok, a hatterben jellegzetes blackpool-i csendelet. :D



 
Megint tenger, megint siralyok.



 
Hat nem lelegzetelallito?



Mert ezt nem tudtam kihagyni. :D



Tenger, siraly es szarra fagyott Draco. Minden egyutt, ami egy tokeletes kephez kell. :D
Emlitettem mar, hogy istentelen hideg volt?
(Ezt a kepet amugy nem szandekoztam feltenni, de a siraly olyan spontan pofatlankodott be a kepbe, hogy muszaj volt, es mar az se erdekel, hogy nem eppen elonyos az "onarckep".)



 
 Mindent a turistakert. Berelheto bringak.





 
A bringakhoz tartozo hasznalati utasitas.




Molo oldalrol-alulrol. Kulon felhivnam a figyelmet a Sorkert nyitva feliratra. :D



Tengerparti setam kozben kozeledek a Pleasure Beach nevezetu extrem szorakoztato egyseghez. 
A kepen lathato "pokhalo" egy tuti hullamvasut. Amint kicsit enyhul az ido ki is fogom probalni.
Az ominozus szombati napon ugyanis felo volt, hogy a menet utan ugy kene lefeszegetni az ulesrol jegcsakannyal.
Batrabb es melegebben oltozott szemelyek azert vallaltak a kihivast.



Kozelebb mereszkedtem. Kicsit sem meredek, mi?







Aztan sajnos elerkezett a bucsu ideje.
A fenti harom kep a busz emeleterol keszult egy buszmegalloban, csak azt nem tudom pontosan, hogy St. Annes-ben vagy Lytham-ben.
Az az igazsag, hogy akkor mar kezdett fajni a fejem az egesz napos cidritol, amit azzal probaltam korrigalni, hogy a nyakamat a vallaim koze huztam, az izmok persze egy ido utan begorcsoltek, attol meg a fejem... nem reszletezem tovabb.

Mindenesetre a nap zarasakent meg kuncogtam egyet utban hazafele...
Mert az mekkora mar, hogy menetido kozben a sofor az egyik buszmegalloban lazan elhagyja a jarmuvet, hogy gyorsan beugorjon a megallo mogotti fogadoirodaba...?
Hat meg az, mikor az utasok megerdeklodik, hogy kire es mennyit tett fel?

Nos igy sikerult az en elso hivatalos, egyedul elkovetett kirandulasom.


Egyszer fenn, egyszer lenn



Mert nem lehet mindig meguszni. :)

Tegnap mazlim volt, mert az utolso szunet elott/kozben egy emberen kivul mindenkit hazakuldtek az agency-s bagazsbol, es ugy volt, hogy en is a koran tavozos csapatban leszek, de aztan transzportos okokra hivatkozva vegul en lettem az az egy, aki mindent visz.
Kicsit fura volt kozel egyedul lezengeni a picking emeleten, de valojaban mar nem volt sok hatra muszak vegeig.

Ma viszont engem is utolert a vegzet.
Persze sejtheto volt a rendelkezesunkre allo megrendelos lapok szamat tekintve.
Bevallom, nem is volt ellenemre a korabbi dobbantas, mert valahogy nem az en napom volt a mai. Rendre belefutottam a problemas megrendelesekbe es cseppet mar tobb volt kettonel. 
Raadasul a meg mindig a raktarban tevekenykedo legosok mara hirtelenjeben rittyentett akadalypalyaval keszultek, igy kb dupla annyi idobe telt egy-egy adag megrendelest a rendeltetesi helyere juttatni.
Az meg kulon csucs volt, hogy az elozo nap please finish felirattal ellatott megrendeleseket ugy otthagyta a morning shift apraja-nagyja, mint kutya a szaharat. Pedig vaknak kene lenniuk ahhoz, hogy ne vegyek eszre.
Ez egyebkent kicsit felhaborito, mert nekunk muszak elejen az az elso, hogy a felbehagyott megrendeleseket annak rendje es modja szerint befejezzuk. 
De hat a morning shift mar csak ilyen... na ja, az angolok messze nem a munka hosei. (a kisdobosai sem)
Mivel kolcson tenyer visszajar, na meg a forkliftesek sem voltak a helyzet magaslatan, holnap ok is fognak meglepetest talalni a belt mellett. :D

Lenyeg a lenyeg, ma 2 oraval hamarabb leptunk le.
Viszont igy legalabb nyugodtan be tudom fejezni a mara szant bejegyzest, sot, bonuszkent ezt is olvashatjatok. :D


2012. február 12., vasárnap

A hivatasos dinka :D



Az elmult het bovelkedett esemenyekben odabent.

Most eppen epitomunkasok legoznak a belso terben, ertsd: ezt a csovet innen elvezetjuk, ezt a falat elbontjuk, ide teszunk par korlatot, etc.
Ennek koszonhetoen kijelolt terelo utvonalon kozlekedtunk, fel hetig majd megsultunk a picking emeleten, aztan hol a meleg viznek, hol a futesnek voltunk hijan.
Meg olykor a rendeleseknek is, ugyhogy minden nap cidrizhettunk, hogy hazakuldenek-e vagy sem.
Ebbol kifolyolag minden nap boszen imadkoztunk Szent X-hez (aki a megrendeleseket szokta felhozni pickingre), hogy ugyan jelenjen mar meg nekunk, lehetoleg egy szekerdereknyi papirossal.
Aztan valahogy mindig megoldottak, hogy kihuzzuk muszak vegeig.

Hulyoke abbahagyta a supervisorhoz rohangalast, es kenytelen elviselni, hogy senki sem szol hozza, ha nem muszaj.
Nana, senki sem akar a kovetkezo lenni a super asztalanal.

Kiderult viszont, hogy hivatasos "artistaja" is van a cegnek, meghozza az egyik teamleader szemelyeben.
Hallottam mar korabban is emliteni, hogy nem szazas az urge, de en nemigen adok a szobeszedre.
Hat a heten intenziven szemleltette, hogy miert is beszelnek ugy rola, hogy mar megint elgurult a gyogyszere. Vagy nem vett be eleget. Vagy megszaladt a keze es tul sokat, mert porog, mint a bugocsiga.
Nem mondom, van amikor jogosan razza a labat, de az esetek tobbsegeben bolhanyi dolgokbol csinal mammutot.
Eloszor peldaul abbol, hogy miert nem fektetve kerultek a szetvagott dobozok az erre rendszeresitett taroloba. Es persze a fo kerdes: Ki volt az elvetemult gazember, aki ezt elkovette?!
Vegul meglett a bunos, de ezzel o meg nem volt elegedett. Kepes volt egy oraval tovabb bentmaradni, hogy a kamerak felvetelen lecsekkolja, igazat mondott-e, aki bevallalta a peldatlan gaztettet.

Ezutan tortent, hogy a megrendeleses papirral a kezemben epp a megfelelo sort kerestem, az egyik sorbol csatlakozott hozzam egy kollegina es egyutt folytattuk utunkat konnyed fecsejbe elegyedve, mikor is hirtelen arra lettunk figyelmesek, hogy Szorszalhasogato a foldszinten fent all az asztal tetejen es les felfele a pickingre...
Hogy arra volt kivancsi, dolgozunk-e, vagy hogy rendesen "lapra szerelve" gyujtjuk-e a szetvagott dobozokat, nem tudom.
Mi ketten mindenesetre kesedelem nelkul fedezekbe vonultunk a fofolyoso ket oldalan es nagyon nehez volt nem hangosan rohogni.

A kedvencunk megis az volt, mikor lelekszakadva rohant fel a pickingre es ott rankdorrent, hogy azonnalderogton mondjuk meg, hogy ki szedte le a piros szalagot a lepcsorol...?!
Fogggalmunk nem volt mirol beszel.
Vegul nagynehezen kihuztuk belole, hogy a picking kulso lepcsoje azzal a piros szalaggal volt "lezarva" a kozlekedni kivano jonep elol.
Mivel masnap muszakvaltaskor nem lattuk panaszkodni a delelottos supernek, igy valszeg ezuttal nem lett meg az elkoveto. (Vagy nem kozulunk valo volt, elvegre a lego-s bagazs tulajdona volt a piros szalag, konnyen meglehet, hogy ok tavolitottak el mikor mar nem volt ra szukseg.)
De az egyszemelyes nyomozoalakulat aznap a raktar osszes kukajat felforgatta a buvos piros szalag keresese kozben.
Mi meg nagyon jol szorakoztunk rajta.

Az egyik bennfentes kozben elmeselte, hogy mivel szokott meg mr.  Holmes szorakozni, mikor rajta van a dilihopp.
Tobbek kozott azzal, hogy az asztal tetejerol valo leskelodest mas helyszinekrol eszkozoli.
Peldaul a mez-nek nevezett masik emeletrol. Meg az irodaszint ablakaibol.
Azt hiszem ilyenkor egyszeruen nincs jobb dolga. 
Mondjuk ezzel maximum azt eri el, hogy senki sem veszi komolyan, viszont totalisan rohejesse teszi magat.
Ugy is vehetjuk, hogy o a raktar bolondja.

Egy dolog biztos. Aki rendesen vegzi a dolgat, annak nincs gondja vele.
Nekem sem volt eddig, es ez valoszinuleg igy is marad. 
Persze probalkozik, de valamiert rajtam mindig megtorik az igyekezete. Eleg egyenesen a szemebe neznem es higgadtan elmagyaraznom a tenyallast, es a vegen meg kepes elnezest is kerni, ami nala allitolag nagy szo.
Mivel ez mar a tobbieknek is feltunt, mostanaban ha csak tehetik engem kuldenek "kovetsegbe" hozza, vagy igyekeznek ugy intezni, hogy en is a kozleben legyek, ha szemelyes problemaval keresik. :)
Mondhatni en lettem a "hivatasos dinka" szelidito. :D
Pedig nincs ebben semmi varazslat, egyszeruen nem kell tul komolyan venni. Es persze mellre szivni sem erdemes.


2012. február 7., kedd

"Kirandulas"



Azert a jo dolgok meg mindig tobbsegben vannak. :)

A multkor tettem egy kis felfedezo turat gyaloglab, mert ugy erdekesebb.
Egy korabbi bevasarlo korutunk alkalmaval mar vetettem egy tavoli pillantast a helyre, de tobbre akkor nem volt ido.
De ha mar olyan szerencseben van reszem, hogy egy bazi nagy folyo szeli keresztul a varost (meg kozel a tenger is), az a minimum, hogy kozelebbrol is megnezem.

A folyo neve Ribble, a hely pedig a Marina, mi altalaban csak dokkokkent emlegetjuk.
Amint azt a neve is elarulja, itt parkolnak a hajok. :D
Odaig nem mentem le, mert baromi hideg volt olyan eros szellel megspekelve, hogy eleg volt megallni a labamon, meg a telefont tartani fenykepezes kozben. :D

Azert sikerult csinalni par egesz elvezheto minosegu kepet. :)
Ime:

Az elso pillantas.



Ez meg ertelemszeruen a masodik. :D



Siralyok.



Lejarat. (Nem mentem le, tul nagyok voltak a hullamok, en meg nem akartam furodni. :D )



Pillanatkep a masik oldalrol. A nagy epulet a kep jobb felso sarkaban azt hiszem a mozi, de nem vagyok benne teljesen biztos. Mindenesetre errefele van valahol.




Kajaaaaaa!!!



Kaja kozben a sorukra varok. :D



Kaja utan edes a pihenes. A kis feher foltok a vizen a sziesztazo siralyok. :D




Elfogyott a kaja. A szemrehanyoan rammeredo siraly gondolatait tolmacsolnam:
-Es toled nem kapunk semmit?!
(Az elozo adag egy kedves angol holgy adomanya.)



Kirandulas vege, setalok vissza a varoskozpontba. Ez egy hidacska a sok kozul.



Ilyen szep hosszu.




Mar majdnem a varoskozpontban. Egy templom a sok kozul. :D

Nos, mara ennyi, jo nezelodest.