2011. július 19., kedd

Védőháló nélkül

Mászófal mindenféle biztonsági ketyerével, megfelelő felszereléssel, beülővel, fogóemberrel... hol itt az izgalom?

Mászófal közmunkás módra: egy híd rohadt meredek oldala, mindenféle biztosítás nélkül, egy szál lapáttal vagy gereblyével (igény szerint) felfegyverkezve, tangapapucsban... Na ez az igazi extrém sport!

A legextrémebb benne (a megcsúszás állandóan leselkedő veszélye mellett) az az iszonytató büdös, amitől még az én pár centis hajam is berasztásodik, mivel a híd alja köztéri illemhelyként funkcionál. Ebből kifolyólag természetesen fokozott az aknaveszély is, a terület ugyanis sűrűn van kábelezve.
Az szinte már magától értetődik, hogy nem a mi telephelyünkön vannak az emberek beoltva a ritkább fertőző betegségek ellen.

Mike Rowe menetet vágna magába a gyönyörűségtől, ha ilyen körülmények között forgathatná a Dirty Jobs következő részét.

Mi nem örvendeztünk ennyire.

Viszont szívesen meghívtuk volna a városi tévét egy forgatás erejéig, finom ellenpontozásaként annak a vélekedésnek, miszerint a közmunkások csak ülnek egész nap és nem csinálnak semmit. A forrás találomra választott.



És ha már védőháló...

Ma találkoztunk az első hídlakókkal.
Gyerekek, talán 14 évesek sincsenek.
Senkit nem érdekelnek.
És ott "laknak" az irtózatosan büdösben...
Még nem tudom, mit tehetnék értük. 

Én egy mázlista vagyok. Szeretek tangapapucsban a híd oldalán szart lapátolni.
Mert tudom, hogy a nap végén hazamehetek.

Azt hiszem mára ennyit szerettem volna mondani.

4 megjegyzés:

  1. Én is közmelós vagyok.Nagyon vártam már, hogy újra postolj valamit:)

    VálaszTörlés
  2. Üdv a blogomon sorstárs. :)
    Örülök, hogy meló után még marad kedved olvasni is róla :D

    VálaszTörlés
  3. Hát annyira azért nem töröm magam össze ezért a kis pénzért.Amit kell azt megcsinálom, semmi extra:) Én 4 órában vagyok alkalmazva.Gondolkodtam már én is azon, hogy indítok egy blogot, mert nálunk is elég sok marhaság történik. Valóban nem tragédia az, hogy az embernek dolgoznia kell. Nem hiszem, hogy a munkát szégyellni kéne. Aki meg szégyelli lelke rajta. Bárkiből lehet közmunkás a mai közállapotokat elnézve. Jók az írásaid örülök, hogy idetaláltam.
    Üdv
    Pityu

    VálaszTörlés
  4. Hát meló téren (is) én egy ökör vagyok, mert mindegy, hogy mennyiért, de vagy csinálok valamit rendesen, vagy sehogy.Gyári hiba lehet. :D

    A blog indítására csak biztatni tudlak, egyrészt azért, mert az én blogom eredetileg nem ezért indult, csak a dolgok alakulása vitt kénytelen-kelletlen ebbe az irányba.
    Másrészt, talán egyszer még eljön az idő, hogy remek kis "vádirat" lesz ezekből a bejegyzésekből. Bár bízom benne, hogy nem ellenünk, úgyhogy csak óvatosan. :)

    Én is örülök, hogy idetaláltál és hogy tetszik amit csinálok.

    VálaszTörlés