2011. szeptember 2., péntek

Árulkodósok



Egy ideje már gyanús volt, hogy bunkó parasztokban gazdag környéken lakok.
Nos, a napokban ennek ékes bizonyítékát kaptam.

Pedig az ember azt hinné, hogy a csóringerek összetartanak, de legalábbis nem basztatják egymást feleslegesen, hiszen nem sok választja el a még munkahellyel rendelkezőt a már közmunkástól.
De nem.


Az elmúlt napokban párszor abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a "hazai pálya" előnyeit élvezhettem... volna, ha nem pont itt kaptunk volna olyan beszólásokat, hogy a fülünk kettéállt tőle. 
Néha már komolyan én szégyelltem magam, amiért az itteni "emberek" olyan mocsok minősíthetetlenül viselkedtek.

Mert itt kérem simán beszóltak, hogy "miért nem dolgozunk?" (az óránkénti 10 perc pihenőnket töltöttük), "csendesebben legyünk, mert alszik a gyerek" (teljesen normál hangerőn voltunk, ettől halkabban csak suttogni lehet), meg különben is "miért állunk az útba?" (hátul még mindig nincs szemünk... tudom, öreg hiba, de akkor sincs)
És ha ez még nem lett volna elég, akkor azt is megsúgom, hogy ez a hely bővelkedik a ráérős, telefonnal rendelkező, pénzt nem sajnáló emberszabásúakban, aki ugyan otthon lóbálja a faxt, de piszkosul szúrja a szemét, ha mi ülünk és ilyenkor nem habozik felnyomni minket a főhadiszálláson.

Érdekes módon a proccosabb környékeken ennek a harmadát sem kapjuk arcba, sőt hátba sem. Valahogy nemigen foglalkoznak velünk, még akkor sem, ha elbotlanak bennünk.


Ilyenkor azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy itt tart ez az ország.

A gazdagok kvázi tojnak ránk, a magunkfajtát meg már sikeresen egymásnak heccelték, és sajnos pont úgy viselkedünk (tisztelet a kivételnek), ahogy várták tőlünk, a hecckampányosok pedig vígan pecáznak a zavarosban, míg mi egymást marjuk.


2 megjegyzés:

  1. Hát nem hiába tartja a mondás is, ember embernek farkasa... Az irígység pedig itthon nagyon népszerű elfoglaltság...

    VálaszTörlés
  2. Mégis mit irigyelnek tőlünk? A szép sárga mellényünket?
    Mert ahhoz csak gratulálni tudok.

    VálaszTörlés