2011. május 24., kedd

Nyomonkövetés


Mert nagytestvér figyel ám.
Vagy valami hasonlót tesz, de hogy feszt zargatják az embert, az biztos.

3 hét alatt ugyanis már kétszer sikerült kifáradni hozzánk egy-egy pár munkaügyi kp-s sertepertének azon apropóból, hogy ők most baromira a szívükön viselik a mi pályafutásunkat.

Ezt bizonyítandó mind a kétszer kitöltötték rólunk/velünk ugyanazt a hülye , totál felesleges űrlapot. Mert a kért információkat simán kijegyzetelhetnék a munkaügyi kp nyilvántartásából. De nem, mert a látszatra immár minden szinten adni kell.

Először csak az érettségimet vallottam be, mert most mit fényezzem magam feleslegesen?
Elvégre attól nekem változatlanul nem lesz normális munkám, hogy hatvanadjára is tollba mondom az összes végzettségemet meg felsorolom az eddig megjárt munkahelyeimet.

Mikor másodjára jöttek, és ugyanazokat kérdezték, azt már zokon vettem, és ezúttal bediktáltam a szakmáimat is.

Ha harmadjára is képesek lesznek ugyanezzel a kérdőívvel jönni, akkor kisregényt fognak írni életem tanulással és munkával töltött éveiről.
Negyedjére kizárólag angolul leszek hajlandó megszólalni.

Amennyiben nem hagynak fel a látogatásokkal, azt ezt követő vizitekre is ki fogok találni valamit, mert a fantáziám kifogástalanul működik, olykor fellép némi túlműködés is.
Ezen felül az sem elhanyagolható tényező, hogy szeretem elszórakoztatni magam. És mi szórakoztatóbb annál, mint amikor a diplomás aktatologatók leesett állal bámulnak a lenézett kétkezi közmunkásra?

Még ha mondjuk járna valami nyeremény a kitöltésért, esetleg hajlandó lennék havonta kétszer mesedélelőttöt tartani, hiszen addig is telik a munkaidő.

On-the-fly fordítás:
Bocsesz, egy 1-től 5-ig terjedő skálán, ahol az 1 a "mindig", az 5 pedig a "soha", milyen gyakran válaszol az önnek véletlenszerűen feltett kérdésekre az utcán?

5 megjegyzés:

  1. Erről a mindig mást mesélek majd ha továbbra is jönnek valahogy eszembe jutott Lustanyunak a gasztro-körben tett látogatásai, mikor x-t gondolt, de teljesen mást mondott - nem tudom, hogy miért vontam párhuzamot, de ez jutott eszembe.

    Amúgy megáll az ész. Ez legalább akkora felesleges dolog, mint pár posztoddal ezelőtt írtad, hogy bent a mkp-ban is papíralap szgép helyet. Kintre meg akkor már hogy is képzelhetnék esetlegesen valami "jóképű" laptopot az írkásznak.... Bahhh...

    ui. előző poszthoz még: érettségi felnőtt fejjel - már csak a szóbelik vannak, és egy darabig nem akarok tankönyvet látni. :)

    VálaszTörlés
  2. Háp látod a munkaügyis aktatologatóknak is kell valami "munka", amiről elmondhatják, hogy igen érdemiekben végeztük és addig se ott ül az irodában... A baj csak az, hogy ez szánalmasan lesír, hogy látszat tevékenység. KB olyan, mint nálunk monitorozni, hogy fél órás intervallumban egy személyzetis mit csinál, hány percig és mennyiszer ment wc-re...

    VálaszTörlés
  3. Ja ezt a tevékenységet minek is soroljam be? Önképzés lesz azt hiszem. :)

    VálaszTörlés
  4. Krisztina, köszönöm a Lustanyuhoz hasonlítást, bóknak veszem :D
    Egyébiránt is igazságod vagyon, mert én is mondtam pár olyan dolgot, ami a másik fél számára tök udvariasnak hallatszott. :D
    Pontosan az egész nyálverés feleslegessége miatt.

    A vizsgákhoz kéz- és lábtörést, meg még egy nagy kalappal is. Halál a tankönyvekre! XD

    VálaszTörlés
  5. Tora szerintem a te esetedben a helyes besorolás a "baromi fontosnak hiszem magam, mert monitorozok" (a kűfődi kifejezés fontos, mert úgy professzionálisabban hangzik)lehet.

    VálaszTörlés