2010. augusztus 25., szerda

A szög meg a zsákja

Tudom, egy lusta dög vagyok, de mentségemre szolgáljon, hogy a gyermekem ügyes-bajos dolgai foglaltak le, de nagyon.

Viszont a Himnusz még sosem volt ilyen szép nekem, mint most, hogy az én drágám (is) énekelte egy egész stadionnyi ember előtt. (elérzékenyült mosoly)


Na szóval vissza a szürke hétköznapokhoz és a nagy emilezős Szabadságharcoshoz.


Akinek harmadik és negyedik emiljét együtt vesézném ki, hiszen a harmadik nem tartalmazott érdemi információt, helyette szépen előkészítette a terepet a negyediknek. Sőt Negyediknek, amiben ott volt a Lényeg, az Alfa és az Omega, az egész emilesdi Apropója.


Azt pedzegeti, hogy így a válság alatt/után megváltoztak az erőviszonyok, agresszívabbak az álláskeresők (naná, a munkaadók tesznek róla, hogy rövid időn belül a tökünk tele legyen), többszörös a túljelentkezés (ki hitte volna?!).

Ennek szerinte egyetlen ellenszere van, mégpedig az, hogy tűnjünk ki a tömegből.


Aranyapám! Ezt pont ebben az országban forszírozod, ahol hosszú évtizedeken keresztül máson sem buzgólkodtak, mint hogy mindenkit belepasszírozzanak az általánosan és központilag meghatározott és elfogadott keretekbe?!


Azt mondja a drága, hogy ma már nem dzsal a sablon önéletrajz. Meg irgum-burgum, hogy még mindig kilencvenes évekbeli sablonokat használunk, azt a hét- meg a nyolcszázát!

Persze, te ökör, mikor minden létező állásportálon meg álláskereső tanácsadónál a szádba rágják, hogy jujuj neked, ha el mersz térni a szabványtól, mert hogy azt mennyire nem díjazzák a munkaadók és különben se akarjunk már különcködni.

Az ember már akkor a seggét csapkodja a földhöz, ha egy nagyjából életképes önéletrajzot összeizzad, nemhogy még formát bontson.


És ezek után persze jön a nagy kérdés: akkor most mi van?

Kinek higgyünk?

Merjünk kitűnni vagy lapítsunk szépen tovább az egyen-önéletrajzokkal?

Egyik tanácsadó ezt mondja, a másik amazt, a harmadik meg egy hótt eltérő módszert preferál.

Szóval Nagyokos, kire kéne hallgatnunk?


A pro és kontra szépen le van vezetve mindenütt, papíron, elméletben. Te kis barátom szintén a magas lóról osztod az észt.

És egyik oldal sem szimpatikus. Kicsit sem. Mert egyik sem néz emberszámba minket, elkeseredett álláskeresőket.

Egyik sem hallgat meg minket, csak fújja a maga nótáját, a saját vélt igazságait és nagyokat hebeg-habog, ha egy konkrét kérdéssel találja szembe magát, amiről nem tud terelni.

Ennek egyébként baromi egyszerű oka van. Az, hogy nincsenek a mi helyünkben, valójában nem ismerik a problémáinkat, mert nem élik meg, ezáltal nem érzik át a helyzet súlyát.


Csak pingvinezni tudnak. Meg sajnálkozni. Meg „együttérzően” pillogni ránk, elhitetve, hogy mennyire sajnálják, hogy mennyire törődnek velünk.


Hát nem! Egyik sem törődik velünk!

Nagy Testvér sem, mert a negyedik emilben kibújik a szög a zsákból, és a barátságos mosoly tökéletes arra, hogy kivillantsa a foga fehérjét.

Nem egyebet akar ugyanis, mint a pénzünket.

Az éhenhaláshoz sok, megélhetéshez kevés kis pénzünk tetemes részére nevez be azért, hogy megoszthassa velünk a tuti módszert, amivel pillanatok alatt munkához jutunk.

És higgyük el neki bemondásra, meg néhány „sikerrel járó” levelére, hogy ez az a módszer, ami egyedül üdvözítő, no meg természetesen csak nekünk, csak most, csak ennyiért... bocs, asszem hánynom kell.


Egyszóval ez is csak a javunkat akarja. Odaadjuk neki?!


Mindenesetre ügyes, le a kalappal előtte!

Ő már csinált magának munkahelyet. Meglovagolja azt az egyetlen területet, ahonnan tömegével gyűjtheti a balekokat, akik a szebb jövő reményében - vagy a reménytelenségtől fásultan - bedőlnek az új köntösbe bújtatott üres marketingnek és ha fogcsikorgatva is, de kinyögik az áttörést ígérő „anyag” árát.

A tv-s vásárlós műsorok elbújhatnak mellette, de én erre a helyében nem lennék büszke.


Egyébként az az igazán szomorú, hogy még mindig van kit beetetni. Tényleg ennyire naivak lennének az emberek?

Vagy csak én vagyok túl jó véleménnyel róluk?Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése