2011. november 2., szerda

Halloween es NI interju




A cimmel ellentetben nem egy napon volt a ketto, csak olyan gyorsan telnek a napok es sajat gep hijan nem mindig akkor kerulok netkozelbe, amikor eppen mondandom van\lenne.
Ez volt a magyarazat resze, csapjunk bele a lecsoba. :D


Kezdem tehat a Halloween-nel, ami fergetegesre sikerult.

Bar Angliaban csak par evtizede "tort ki" a beoltozos, trick or treat-es orulet (az oshaza termeszetesen a USA), itt is adnak az arcanak rendesen.
Hogy mindezt a munkahelyen zavartuk le, az hab volt a tortan.

A vallalkozobb szellemuek az osszes muszakban beoltozhettek kedvuk szerint, az egyetlen kitetel az volt, hogy a Hi Vis es a safety shoes kotelezo. (Elnezest az angol kifejezesekert, ezek egyszeruen igy ragadnak meg.)
Mar ezen hatalmasakat rohogtunk, mert isteni volt teszem azt a vampir vagy menyasszony jelmez rikito sarga mellennyel es vasalt orru, tobbnyire sotet cipovel.
Maguk a kosztumok is megertek egy miset, bar az egyik nem volt eppen szabvanyos, mert a Jim Carrey fele Maszk nem talalt fekete-feher alkalmi safety shoes-t, igy vasalatlanul rosszalkodott a raktarban es nagyon vigyazott, hogy ne lepjen "felre".

A nagy ossznepi rohincseles utan nem sokkal megejtettuk a hazi jelmezversenyt, igen kerem munkaidoben.
Minden muszakban megmerette magat a raktar es a gyartas reszleg, ket-ket embert egy uveg borral jutalmaztak, es meg nem tudjuk ki nyerte a fodijat, a fel nap holidayt. 
A mellenyt erre az idore levehettuk. :D

Ezt kovetoen pedig az alkalomhoz illoen pokokkal, csontvazakkal, deneverekkel dekoralt canteen-ban (ez egyfele etkezo, tv-zo, dumalo) megvendegeltek bennunket mindenfele joval. Volt ott ezerfele szendvics (az en kedvencem a raksalatas volt), husos tekercs, vega suti... na meg csoki  es chips (itt : crisps) minden mennyisegben.

Gondolom most mindenki tukon ul, hogy en is beoltoztem-e es ha igen, mi voltam, no meg esetleg nyertem-e.

Nos igen, beoltoztem, elvegre ha mar itt vagyok, ez a minimum.
Regi almomat valtottam valora, balerina voltam, csak stilszeruen halott. 
Errol arulkodott a tulvilagian fenylo arcom, beesettre sminkelt szemem, kek szam, a vagas a nyakamon es a kes a fejem(b)en. :D
S bar foleg a kes mindenkinek elnyerte a tetszeset (a tutum is, mert istenien mutatott a nemileg ormotlan safety shoes-zal), ezuttal nem nyertem.
Viszont megis az en muvem vitte a palmat, hiszen kedves hazigazdamat is en maszkoltam, es o kapta az egyik uveg bort.
O boszorkany volt. :D

De nyerestol fuggetlenul mindenki nagyon jol erezte magat, es csodak csodaja, azert kozben a munka is haladt.



Es igen, vegre megvolt az NI interjum is, rogton Halloween utan.
Nevettunk is egy nagyot az ugyintezovel, mert a datum az igy nezett ki: 1/11/11

Mint kiderult rogton nyitasra kellett mennem. Az itteni JobCentre-ben 9-kor kezdenek, szerintem nagyon emberi idopont. (A JobCentre egyfele munkaugyi kozpont csak kulturaltabb es nem csak a vallukat vonogatjak.)
Egy szimpatikus, vegtelenul segitokesz idosebb angol holgyhoz kerultem.
Az hogy angol, az fontos, mert a kozpontban is dolgozik am mindenfele nacioju ember. Eggyel mellettunk peldaul egy kendos, velhetoen muszlim holgy dolgozott.

Ugy ment minden, mint a karikacsapas, csak nemi technikai problema merult fel, de azt is megoldottuk.
Egyebkent arrol szol az egesz, hogy az ugyintezo felteszi az embernek a formanyomtatvanyon talalhato kerdeseket es kitolti helyettunk, ad egy igazolast, hogy NI szamert folyamodtunk es kesz.

Annal a resznel, ahol a tolmacs szuksegesseget firtatjak (a tolmacsot amugy elozetesen kerni kell, meg telefonon), a holgy megdicsert, hogy milyen fluent az english-em.
(Bocs, ezt nem tudtam kihagyni :D az angolul nem ertok reszere forditom: szep folyekonyan beszelek angolul).
Kerdezte is, hogy hol tanultam meg igy angolul es hogy jartam-e mar ezelott a UK-ban (fura, de ezt a ket kerdest mindig megkapom).
Az akcentusom egyebkent amerikai, mivel a nyelvtanulasom alatt nagyobb volt az amerikai behatas.

A formasagok elintezese utan a holgy kedvesen felhivta a figyelmemet a jovo evben megrendezesre kerulo "varosi ereszd el a hajamat"-ra, amit o is csak haromszor latott meg eleteben es ebbol egynel meg kisbaba volt, mert csak 20 evente rendezik meg.
Hat egy biztos, ha netan tovabb is allunk ebbol a varosbol, arra a fesztivalra mindenkeppen visszalatogatunk.

Kb ket het mulva meg en latogatok vissza a JobCentre-be az NI szamomert.

2 megjegyzés:

  1. Olyan jó Téged olvasni! Jó, hogy végre normális helyen dolgozol, normális körülmények között! Gondolom, már most úgy érzed, megérte szerencsét próbálni - bár még nem zárult le a próbálgatás. Nagyon jó ezt látni az elmúlt időszak itthoni viszontagságai után!

    VálaszTörlés
  2. :)))))))))))))))))
    Ez az a szeles mosoly, ami az arcomon ul.

    Igen, mindenkeppen megerte szerencset probalni es a sajat boromon megtapasztalni, hogy elni maskepp is lehet, megkockaztatom, valahogy igy lenne erdemes elni.

    Azert termeszetesen itt sem minden fenekig tejfel, de az a keves "rossz" konnyebben elviselheto.

    VálaszTörlés