2011. április 17., vasárnap

Szép kilátások, avagy Elmentek ti oda, ahova én gondolom!



Nos a cím olvastán valószínűleg felmerül a kérdés: vajh' mi csapta ki nálam a biztosítékot (már megint)? 
Nos íme:

"Magyarországon minden munkanélküliséggel kapcsolatos juttatás 90 napra jár majd 2012-től, mivel a jelenleg érvényben lévő munkakereséssel és állástalansággal összekapcsolódó járandóságok nem ösztönzik a visszatérést a munkaerőpiacra - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán, a kormányülést követő sajtótájékoztatón Budapesten.
Az intézkedés az álláskeresési járadék esetén a jogosultsági idő jelentős csökkenését hozza magával, hiszen ez a juttatás akár 270 napig is folyósítható a jelenlegi szabályok szerint. Az álláskeresési segély néhány fajtája most is 90 napig adható, ugyanakkor a nyugdíj előtt állóknak akár 5 évre is folyósítható ez a fajta munkanélküli ellátás."

A teljes cikk megtekinthető itt illetve itt.


Most őszintén: Ne szálljon el az ember agya?

Kedves Urak!

Attól, hogy másképp nevezzük, lehet a statisztika szebb, de a lényegen nem változtat.
Aki nem álláskeresőként kap alamizsnát, az szoc segélyen lesz. Okos...
Pár millát talán megtakarítanak ezzel, de hogy nem ezen múlik az államháztartás egyensúlya, arra akár mérget is mernék venni.
Mivel nem szoktam rosszat kívánni senkinek, hát most csak annyit kívánok a tisztelt szarháziaknak, hogy tapasztalják meg milyen nekünk.
Nem mellesleg van egyáltalán fogalmuk arról, hogy pontosan mekkora összeg ez a hatalmas álláskeresési/munkanélküli/hívjákbárhogy "járandóság"?
Kötve hiszem, mert akkor aligha beszélnének ilyen ökörségeket össze-vissza.
Az a baromi hatalmas összeg igenis baromira motivál a munkaerő piacra való visszatérésre. 
Egyetlen bökkenő akad csak:

AZ, HOGY NINCS HOVA VISSZATÉRNI VAZZE!!!!!
(Ez egyébként tökre értelmezhetetlen megfogalmazás, mert mi, álláskeresők vagyunk a munkaerő piacon. Vagy tévednék? Aki van olyan szerencsés, hogy dolgozik, az manapság kurvára befogja és meghúzza magát, nehogy úgy járjon, mint mi itt, a munkaerő piacon.)
Hiába mennék én kézzel-lábbal bárhova, ha még a közcélú/közhasznú munkát is szétverik.
De tény: a statisztika csodálatosan fog kinézni. És különben is hulljon a férgese, nemde?
Igen, vannak olyanok, akik a különféle segélyeken lavíroznak, de most szólok, hogy nem ők vannak többségben. Erősen szemétség a tisztességeseket büntetni miattuk... 

Mit ne mondjak, ha más nem is, az tökéletesen látszik, hogy akik ezt a pofátlan baromságot kitalálták még soha a büdös életben nem dolgoztak egy tisztességeset, és valszeg soha nem kellett kipróbálniuk, milyen is havi 28.500 forintból "élni".

Nem fogom most név szerint citálni őkegyelmüket, (szerintem mindenki tudja kik ők), aki kíváncsi járjon utána, google nem csak az én barátom, és Wiki is a segítségünkre tud lenni.

Egy dologra viszont nagyon kíváncsi lennék!
Az meg sem fordult még a fejükben, hogy esetleg saját magukon kéne kezdeni a nadrágszíj szorosabbra húzását?
Hiszen velünk ellentétben nekik bőven lenne miből lejjebb adni...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése