2012. január 27., péntek

A tejfol feneke...

Mert nem minden fenekig tejfol.

Asszem kb ket bejegyezessel ezelott utaltam nemi kellemetlensegre.
Ez a mulo kellemetlenseg a meloval, illetve sokkal inkabb az agency-s lettel fugg ossze.

Az tortent ugyanis, hogy januar van.
Es mint szinte mindenhol, itt is erosen uresjarat, nem veletlenul vannak ilyenkor a mindenfele kiarusitasok, arleszallitasok.
Az en munkahelyemen ez ugy mutatkozott meg, hogy felvaltva kuldozgettek haza a folos munkaerot. 
Annal jobb, minel kesobb kuldenek haza, mert hat oraber van.
A nagy csendnek koszonhetoen volt akit mar munkakezdes utan ket oraval megkertek, hogy most talan inkabb menjen isten hirevel, aztan masnap majd meglatjak mi lesz.
Mondhatni minden nap azon zizegunk, hogy vajon hazakuldenek-e, es ha igen kit; elso pillantasunk a rendelkezesunkre allo megrendelesek kupacara esik azt latolgatva, hogy vajon kitart-e muszak vegeig; ezen felul pedig buzgon imadkozunk az irodistakhoz, hogy tanuljanak mar vegre egy kis munkaszervezest, hogy hozzanak meg egy adag osszeszedni-valot.

En a mazlistak azon csoportjaba tartozom, akiket az eddig eltelt 3 het alatt osszesen ketszer kuldtek haza, azt is munkaido vege elott 1 oraval. Ez azt jelenti, hogy hala a buzgon bevallalt tuloraknak meg mindig boven a penzemnel vagyok.

Mondjuk szerintem ebben valakinek nagyon benne van a kis mancsa, mindenesetre eleg gyanus, hogy hirtelen addig alig csinalt feladatot kaptam, ami mar elso latasra is olyba tunt, hogy alighanem kitart muszak vegeig, tehat lesz mire nezzek. 
Volt is... A tobbiek egymas utan szallingoztak haza, mig en meg javaban az aznapi feladatommal szoszoltem. (Ha igy megy tovabb, egy elet nem lesz eleg, hogy meghalaljam Gary super iranyomban gyakorolt joindulatat.)

Persze ettol fuggetlenul igyekeznek amugy igazsagosak lenni es felvaltva hazakuldozgetni az embereket, hogy senki se jarjon tul rosszul amig ismet beindul a nagyuzem.

Mick teamleader az elso ilyen alkalommal biztositott bennunket arrol, hogy nagyon szeretnek megtartani a jelenlegi csapatot, elvegre nekik is erdekuk, hogy ne kelljen folyton uj bandat betanitani. Mi meg kulonben is nagyon jok vagyunk, ugyhogy no para, azon vannak, hogy senkitol se kelljen megvalni, de ezert az ev elso egy-ket honapjaban olykor par embernek korabban haza kell menni.
Csak hogy a menedzsment fele is minden ok legyen. Mert ok csak a szamokat nezik. Es csak rajtunk, az agency-seken tudnak sporolni.

Ehhez azota is tartjak magukat, de az is igaz, hogy a nagy ev eleji csend utan most ugy tunik tul vagyunk a nehezen. (lekopogtam)
En meg kozben olyan teruletekbe kostolhattam bele, amikhez eddig nem volt szerencsem, es mostmar a raktar tavolabbi reszein is magabiztosabban, batrabban mozgok.

Tehat minden jo, ha a vege jo, es a tejfolos csupor sem annyira mely :D

Azt hiszem pont ennek a bejegyzesnek a vegere illik az a kep, amit ma (jobbanmondva most, hogy az orara nezek, mar sokkal inkabb tegnap...) kaptam a baratnomtol.
Mert minden csak nezopont kerdese. :D

(nem teljes) forditas:
A pohar felig tele van.
        - optimista

A pohar felig ures.
       - pesszimista

Szent szar! Egy sarkany van a poharban!
       - na ezt nem tudtam pontosan leforditani, de varom az otleteket. :D


2012. január 22., vasárnap

Kisebb almok

Avagy hova tuntem mar megint... :D

A keddi hip-hip-hurrazas utan jol eszlelhetoen elcsendesedtem.
Ez reszben azert volt, mert jobb hijan online probaltam felkesziteni a gyereket a kozponti irasbeli felvetelire. Matekbol. Akik kozelebbrol ismernek, azok tudjak, hogy ez mekkora kihivas nekem. 
(A tobbiek meg kepzeljenek el egy noszemelyt, akinek a szeme elott olykor valami gonosz varazslat osszekeveri a szamokat, ezert nemileg tobb idobe kerul kiszamolnia barmit, mint a normalis embereknek. Es van, hogy egyaltalan nem sikerul.)
Ezuton is uzennem az illetekeseknek, akik az idei 6 osztalyos gimis matek feladatsort osszeallitottak, hogy vegyenek egy raklap asvanyvizet az anyukajuknak. Mert nem csak miattam fognak csuklani...
Fel nem foghatom mibol gondoljak ezek a nagyon lovottek, hogy 6 osztalyos gimibe csak es kizarolag mini Einsteinek jelentkeznek.



Tavolletem kellemesebbik apropoja viszont az, hogy elkezdtem tornazni/edzeni jarni a kozeli fitness kozpontba.
Ez megint valami olyasmi, amire otthon meg csak nem is gondolhattam, mert idom meg lett is volna ra, penzem ellenben nemigen.
Itt viszont siman megengedhetem magamnak ezt a luxust, ami egyaltalan nem luxus, mert kb barki szamara elerheto. 
Az egesz annyi, hogy kapunk egy tagsagi kartyat, es havi 24 £-ert annyiszor megyunk tornazni vagy a gymbe, ahanyszor nem szegyellunk (igen, termeszetesen uncsitesoval latogatjuk a fent nevezett intezmenyt, elvegre o kezdett el aggodni az unnepi jolet arulkodo jelei miatt).


Az elmult egy heten tobbfele mozgasformat is kiprobaltunk, hogy legyen rola nemi fogalmunk, hogy melyik elnevezes mit takar.

Az aerobic talan egyertelmunek tunik, de mint kiderult, a vasarnapi es a keddi instruktornak egeszen mas elkepzelese van a dologrol.

A vasarnapi szinizom csaj ugyanis ugy meghajtott minket, mint Zinger a varrogepet. 
Kezdes utan fel oraval mar csak elvetve kaptam levegot es eros volt a gyanum, hogy meg fel ora es beke poraimra. Azert megiscsak tuleltem/tuk, de ora vegere nem nagyon volt szaraz terulet a ruhankon, a tukorben csak elmosodott arnyakat eszleltunk es az ablakon sem surun lehetett kilatni a vastag parareteg miatt. :D
Uncsiteso eredetileg kevesellte az egy ora hosszat, es ra akart huzni fel orat a gymben. 
Ora vegere megvaltozott a velemenye a "mire eleg egy ora" kerdeskorrol...

Ezzel szemben keddi "elotancosunk" valamiert Lady Gaga-ra szeretett volna velunk cha-cha-chazni, es dogoljek meg, ha egy lepeset is korrekten le tudtam kovetni az egy ora alatt. Az mar csak a hab volt a  tortan (icing on the cake - ahogy az angolok mondanak), hogy a galad noszemely nem atallott ugralas kozben meg enekelni is...

A szerda nekem a felvetelire felkeszites miatt kimaradt, de uncsiteso azt meselte, hogy a body attack fantazianevu torna volt legalabb olyan durva, mint a vasarnapi aerobic-unk, ugyhogy ezt mindenkeppen ki kell probalnom.
Nos ez azota nem jott ossze, mert egy jopofa (ok, jokepu is) angol pasi (is) a csoportvezeto, es azonnal elkapkodjak a helyeket az edzeseire... nok termeszetesen... vajon mennyire kell egy nonek kiehezve lennie ahhoz, hogy reggel 8-kor (ez itt nagy szo am!) mar ugrasra keszen varja, hogy online helyet foglalhasson maganak ket nappal kesobbre a felisten csoportjaba... ?
Tudom, gonosz vagyok... >:)

En onnan tudom megis, hogy jopofa, mert csutortokon ellatogattunk a fab abs nevezetu testedzesre, amit szinten o tartott. (a nyalcsorgatos nezest meghagytam a tobbieknek, reszemrol szimplan jopofa a pacak, remek humorral)
Itt bazi nagy labdakkal dolgozunk, menetkozben kollektiven felvesszuk a szulesi poziciot, majd a vegen, mikor mar minden inunk remeg, megfejeljuk a 45 percet egy lightos egyensulygyakorlattal, egeszen pontosan negykezlab allunk a bazi nagy labda tetejen, aminek kovetkezteben ugy nezunk ki, mint egy cirkuszi majomcsapat.
A hangulat viszont hibatlan, csak Steve-nek lehet, hogy nem kene minket hasizomgyakorlat kozben rohogtetnie.

A pentek ismetelten kimaradt az iment emlitett kiehezett nohorda miatt, es szombaton is hoppon maradtunk volna szinten miattuk, ha delutan nincs zumba...
De volt, ugyhogy ebbe is belekostoltunk.
Tetszett, es bar itt is voltak bonyolult lepesek, megis sokkal jobban lehetett kovetni, mint a keddi rettenetest.
Meg is egyeztunk, foleg a vasarnapi ismet nagyon faraszto, de nagyon csucs aerobic utan, hogy a keddi programot modositjuk es olyankor inkabb a pilatesre megyunk.

A pilatesen kivul mar csak egy dolgot nem probaltunk ki, mert azzal meg ugy varnank addig, mig a kulonfele tornakkal formaba hozzuk magunkat.
Nagy mumusunk a spinning nevre hallgat, es azt beszelik rola, hogy (nem, nem azt, hogy ravasz, mint a roka... :D ) a legdurvabb mind kozott. Most meg hiszunk a szobeszednek, de azt hiszem en azonnal nyeregbe fogok szallni, amint nem nem kapkodok jol hallhatoan levegoert a vasarnapi aerobic-on. :D

Termeszetesen a fent felsoroltakon kivul meg legalabb 10 kulonfele class letezik, de azok delutan vannak, mi meg olyankor mar a melohelyen fittnessezunk.
A class-okon kivul pedig szinten a tagsagi kartya birtokaban latogathatjuk az uszodat, a szaunat, meg az edzotermet.

Azt hiszem kell meg egy kis ido, mire hozzaszokom ahhoz, hogy itt egeszen masok a normak, es azok a dolgok, amikrol otthon gyakran mar almodni sem mertem, itt pillanatok alatt valosagga valnak.

Otthoni baratnommel mindenesetre jot nevettunk, mikor egy online dumaparti alkalmaval ezuttal - a valtozatossag kedveert - en leptem ki hamarabb a beszelgetesbol "edzeni megyek" felkialtassal. :D



2012. január 17., kedd

Amikor az almok valora valnak...



Nem is tudom hogy kezdjem, mert eppen madarat lehet velem fogatni, pedig a nagy esemeny majd csak aprilisban jovend el. :D

Szoval ha valaki akar csak par honappal ezelott azt mondja, hogy olyan dolgokat fogok eloben latni, amire eddig csak a youtube-on volt lehetosegem, akkor nagy valoszinuseg szerint korberohogom. Termeszetesen az is tobb, mint a semmi... 

De emberek, ELOBEN latni es hallani Jeff Dunham-et... hat ez nalam mar a tundermese kategoria!

Es ez a tundermese most valora valik!!!!

Nem kicsit lettem izgatott, amikor felfedeztem, hogy a fent nevezett uriember es osszes babuja a UK-ba jon turnezni, raadasul az egyik helyszin a kozeli Manchester varosaban lesz. 
Mikor elmeseltem az otthoniaknak, hogy itt lep fel kb egy kopesnyire, azt mondtak meg ne probaljam kihagyni az alkalmat.
Konkretan megfenyegettek, hogy kitagadnak, ha nem megyek el. :D

Nos miutan utananeztem a reszleteknek, na meg a jegyaraknak, en is ugy gondoltam, hogy ezt vetek lenne kihagyni, es fenyegetes nelkul is beruhaztam a jegyre, amit tegnap kezhez is kaptam.

Ime:


Hat nem gyonyoruseges?

Hogy tenyleg ne allhasson senki es semmi kozem es Jeff (meg Peanut, meg Walter, meg Jose, meg Achmed) koze, villamgyorsan holidayt kertem az ominozus penteki napra, es meg is kaptam.

A supervisor valszeg megjegyezhette magaban, hogy baromi optimista tyuk lehetek, ha bizok benne, hogy aprilisban meg a raktarban rontom a levegot. (Ez csak vicc, erre eleg jok a kilatasaim, a csendes januar ellenre. Errol majd a kovetkezo bejegyzesben, a mai bejegyzes az orvendezese. :D )


Kicsit meg mindig olyan, mint egy alom... Valaki csipjen meg! :D

2012. január 11., szerda

Kis munkahelyi "keresztmetszet"



Egeszen pontosan a melohelyi nemzetisegi megoszlasrol szeretnek most meselni, ami kicsiben modellezi az orszagos helyzetet.

Es emiatt alakulhatott ki az elozo bejegyzesben reszletezett "ki is beszel angolul?" orulet. :D

Tehat vannak termeszetesen az angolok, elvegre a UK-ban vagyunk vagy mifene.
Ok foleg vezeto pozicioban vannak, pl menedzsment, supervisorok, illetve esetemben 1 azaz egy darab teamleader (a masik lengyel, persze hogy :D ).
Akadnak azert a rangletra lentebbi fokain is, jellemzoen a fiatalabb generaciobol.
Kulon kell tovabba valasztani a delelottos meg a delutanos muszakot, valamint a ceg raktar es gyartas reszet.
A delelottos muszakban tobb angol van, a delutaniban elvetve.

Mivel ez fizikai munka, az itt dolgozo angolok altalaban az alsobb tarsadalmi retegbol kerulnek ki (termeszetesen vannak kivetelek), ami azt jelenti, hogy olyan elvetemult akcentussal beszelik az angolt, aminek a megertese eros kihivast jelent az elso idokben. Aztan megszokja az ember. :D

A kovetkezo nepesebb nemzetisegi csoport a lengyel, akik kozul ki jobban ki rosszabbul (es igen, van olyan, aki egyaltalan nem!) beszeli az angolt, altalaban kizarolag jelen idoben, ez azonban itt (sot az orszagban altalaban) elfogadott, es a szerzodes megkotesenel sem jelent(het) hatranyt.
Mert a diszkriminaciot itt nagyon komolyan veszik es kerulik, mint kutyaszart a jardan.

Sok gond nincs veluk, csak neha emlekeztetni kell oket arra, hogy nem otthon vannak, szoval jo lenne az egymas kozott lengyelul megbeszelt dolgokat angolul is elovezetni.

Ezutan jon a sorozatgyilkosom nacioja, nevezetesen az indiaiak, akiket az angol szleng csak pakikent emleget.
Mondjuk az angoloknak halalmindegy, ki honnan jott, ha csak egy kicsit is barnabb az atlagnal, az mar paki.
Az igazi nyelvi gondok naluk kezdodnek, mert ok csak azt hiszik, hogy beszelnek angolul, pedig az esetek tobbsegeben nem. Kiveve azokat, akik mar itt szulettek.

A sorozatgyilkos nem az utobbiak koze tartozik.

Szerencsere veluk nem sok dolgom akad, mert ok foleg a gyartason dolgoznak, es kulonben is kulon kasztot alkotnak. Meg egymas kozt is.
Kedvenc kanadai stand up comedy-sem Russell Peters fogalmazta ezt meg a legjobban, miszerint az emberek utaljak a mas nemzetisegu embereket, az indiaiak utaljak egymast.
Itt is kulon kis klikkek vannak, attol fuggoen, hogy ki melyik reszerol erkezett indianak es milyen vallasnak hodol.

Egy dologban azonban egysegesek a mas reszrol erkezett mas vallasu indiaiak. 
Egysegesen nem keverednek a katolikus indiaiakkal... Mert ilyenek is vannak. 
Es mino veletlen, nana, hogy pont ezek a katolikus pakik beszelnek a legjobban angolul...

A fent reszletezett nepcsoportokon kivul akad a cegnel meg par magyar, es elvetve nehany egyeb nemzetisegu, peldaul litvan, szlovak meg talan egy koszovoi. Plusz egy darab neger, de o angol. :D

De amig a nagyobb nepcsoportokhoz tartozoak fenntartjak maguknak a jogot, hogy ne vagy eppcsakhogy makogas szinten tanuljak meg annak az orszagnak a nyelvet, ahova bebocsattatast kertek, addig a kisebbseg igyekszik minel jobban kommunikalni.
Ebbol adodnak aztan a felreertesek... :D

Mindenesetre addig, amig a hetkoznapi eletben elboldogulok az angolommal ugy gondolom nincs okom ketelkedni a tudasomban. 
Aki meg ennek ellenre csak az en nyelvtudasomat kepes felhozni mentsegkent, az ne csodalkozzon rajta, ha nevetseg targyava valik. :D

2012. január 7., szombat

Egy emlekezetes het



Ugy am!
Es azon melegeben jegyezzuk meg a het legfontosabb datumat:

06/01/12

De mert gonosz vagyok, csak kesobb fogom reszletezni, miert is olyan fontos kifejezetten ez a nap, amit sosem fogok elfelejteni.


Szoooval a heten sokminden tortent itthon es a meloban is.

Peldaul ujfent tiszteletet tette nalunk a VM fedonevu netszolgaltatassal genyozo tarsasag, hogy aztan ujfent ne csinaljanak semmit, viszont bezsebeljek a szokasos 40£-jukat.
Ebbol kovetkezik, hogy kabeles net tovabbra sincs... de ez engem mar nem izgat. Tema reszemrol egyszer s mindenkorra lezarva.


Odabent... nos punkosdi kiralysag, de kis hijan teamleader lettem...
En csak nemhivatalosan ertesultem errol a tervrol, es mar akkor is nonszenszkent ertekeltem. 

Szerencsere ezt a tervet meg idejekoran elvetettek. Mert ugyse vallaltam volna.
Tul nagy felelosseg, ami koztudottan nincs tul jol megfizetve (ertsd: a fizetes nem aranyos a felelosseggel). Az ejszakazashoz meg mar oreg vagyok :D

Az otlet Gary super (ki mas?) fejebol pattant ki... merthogy en ertek a szamitogepekhez, meg jol beszelek angolul, meg-meg-meg... es akkor esetleg a himzogepeket is be tudom allitani, meg a felrakando logokat szerkesztgetni, hogy jo legyen... (mondom en, hogy tul van itt misztifikalva az IT), az addigi ejszakas supervisor helyett meg (akivel kicsit elszallt a lo, ezert kenytelenek voltak megvalni tole) kellene valaki, aki kicsit kevesebbe van a cegnek es viszi az ejszakas muszakot, egyedul.
Ja es a raktarnak ez egy tok mas reszlege, mint ahol most dolgozok, tehat halvany lila gozom sincs rola.

Ami azt illeti kedves, hogy kinezte belolem.

De akkor is erthetetlen, hogy kulonosebb fejfajas nelkul egy durvan 2 es fel honapja itt dolgozo, valojaban alig ismert emberre bizott volna egy egesz muszakot csak azert mert mondtak rola valamit.
Uncsitesot kerdezte, hogy szerinte mit szolnek hozza, vallalnam-e, satobbi, de teso esznel volt es javasolta, hogy ezt talan velem beszelje meg inkabb.
Na ebbol a beszelgetesbol - oszinte megkonnyebbulesemre - mar nem lett semmi.


A kollegak a karacsony alkalmabol felszedett zsirparnaikkal foglalkoznak, es ezerrel megy a szervezkedes, hogy marpedig ez ellen tenni kell, ugyhogy most a testedzes es a dieta kulonbozo formait fontolgatjak ossznepileg.

Egy melokozi szunet alkalmaval epp errol ertekezett uncsiteso a superrel a kantinban, mikor jo szokasomhoz hiven par perccel kesobb vonultam be.

Kar, hogy nem egy szunettel kesobb tortent mindez, mert akkor valszeg rohogestol konnyes szemmel, de azt valaszolhattam volna Gary-nek arra a kerdesere, hogy en is csatlakozom-e a csajok aerobic edzes terveihez, hogy semmi szuksegem ra, mert a munka a pickingen az osszes izmomat formaban tartja, aznap kulonos tekintettel a rekeszizmomra.

Es igen, most kovetkezik a nevezetes datum, amire emlekezni fogok amig csak elek.
A ket ominozus szunet kozott tortent ugyanis, hogy a picike pacak a belt aljarol (a sorozatgyilkos) feljott a picking emeletere, es a kovetkezot kerte:

ne rakjunk fel tobb matricazando cuccot a beltre, mert nem tudja hova rakni, pakoljuk inkabb raklapra, es rakassuk le az FLT driverekkel, mert ez neki igy konnyebb es ezt mar a teamleaderunkkel is megbeszelte.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy mindezt egy szemrebbenes nelkul, halalkomolyan adta elo.

En legalabb ilyen szemrebbenes nelkul kozoltem vele, hogy fasza, nagyon orulunk, hogy neki ez konnyebbseg, nekunk viszont szivas, mert FLT drivert talalni muveszet, aminek egyikunk sem mestere... de ha a teamleaderrel megbeszelte, hat legyen...

Nekilattunk raklapot keriteni, megbeszeltuk, hogy mit hogyan es miert kene csinalni, hogy jo legyen, majd eppen kapora jott a teamleader, es az egyik kollegina a jovahagyasat kerte a terveinkre.

Ekkor derult ki, hogy a kis gazember aznap meg egy szot sem valtott a teamleaderrel, aki "what a liar!" (micsoda hazudos) felkialtassal indult szamonkerni rajta a sosemvolt megbeszelest.
Sajnos epp nem voltam fent, amikor visszatert a "kuldetesbol", de a tobbiek szerint tele szajjal rohogott.
A mini Bruce Lee ugyanis azt talalta mondani, hogy nem eleg jo az angolom, ezert nem ertettem amit o mondott...

Az osszes kozvetlen munkatarsam egyetert abban, hogy mindonk kozul az en angolom a legjobb.
A fenti magyarazat hallatan mindenki harsany nevetesben tort ki, es meg orak mulva is fel-felvinnyogott valaki ha megjelentem a szinen.
Talalgattak, hogy ha angolul nem megy, vajon milyen nyelven kene kommunikalniuk velem.

Szoval jegyezzuk meg, 2012. januar 6-a a napja annak, hogy kiderult: en nem is beszelek angolul.

A teljesseg kedveert azert azt is jegyezzuk meg, hogy a kis terrorista azota nem mer a szemem ele kerulni... :D



Visszakerdez

2012. január 4., szerda

Same shit different day :)


Vagyis ugyanaz a szar csak a datum valtozott.
A cim elso felevel viccelodott Mick teamleader az uj ev elso munkanapjan.

Mivel az agency nem szolt, hogy nem kell menni, hat automatikusan megjelentem kedden a raktarban es felvettem a munkat. :D
Azert kedden, mert ezeknel a huncut angoloknal az a szokas, hogy ha az unnep hetvegere esik, akkor vagy az elotte levo penteket, vagy a rakovetkezo hetfot kiadjak bank holidaynek.
Hat na, nem art az, ha az ember nem aznaposan vagy masnaposan kezd dolgozni.
Na nem mintha en nagy ivaszatot rendeztem volna szilveszterkor, ok viszont ilyenkor adnak a feelingnek. :D
Es meg rajuk mondjak, hogy konzervativak. :D

No de vissza az elso munkanaphoz.
Gyulekezo elott, kozben tizesevel repkedett a Happy New Year, aztan Mick hulyult velunk egy hangyanyit, majd Gary super kivetelesen szemelyre szoloan kiadta a munkat, es felkuldott bennunket melegebb eghajlatra. Ezt szigoruan szo szerint kell erteni, mert a picking emeleten olyan rohadt meleg volt, hogy szinte mindenki azonnal nyomott egy sztriptizt.

Mint kiderult (nem mintha ketsegeim lettek volna) Micknek totalisan igaza volt a melot illetoen.

Ujfent megvivtuk napi harcunkat a datumokkal, na meg az FLT driverekkel (Fork Lift Truck driver = villastargonca sofor).
Mit ne mondjak, nem veletlen, hogy karacsonykor utobbiak nem kaptak tolem Merry Xmas lapocskat, mert amennyi merget megeszunk veluk, nem is erdemlik meg.
Nagyon duhito tud lenni, hogy amikor kene, akkor egy sincs a kozelben, kulon vadaszatot kell rendezni utanuk, ha szeretnenk valamit felrakatni veluk az emeletre, vagy netan leemeltetnenk veluk egy-ket raklapot.
Az meg kulon nonsense, hogy ugy kell imadkozni veluk, miszerint ha egy mod van ra, akkor ne shift vegere allitsanak be az altaluk osszeszedendo cuccal, amit nekunk kene befejezni. Mert igy eselyunk sincs ra.
Amikor meg meg a datumokba is belekevernek, na az a hab a tortan.
Nem gyozunk "levelezni" a szalag aljan posztolo emberkevel, hogy bocsesz, tudjuk, hogy mar kuldtunk le hatodikai cuccot, de most jott meg az otodikei pallet picking...

A szalag aljan posztolo, altalam -  a tobbiek nem kis derultsegere - csak serial killer (sorozatgyilkos)-kent vagy little terrorist (kis terrorista)-kent emlegetett megjegyezhetetlen nevu apro, morcos emberke is meger egy miset.
Neki is konyorogni kell neha, hogy ugyan hadd kuldjuk mar le a ladakat, mert dugig van a belt, nem tudunk hova pakolni.
Mindezt ugy, hogy kozben a picike pacak olyan szuros tekintettel nez az emberre, mintha fejben eppen azon morfondirozna, ugyan mi lenne a szamunkra megfelelo, kelloen fajdalmas veg, amiert arra vetemedtunk, hogy ot ker(d)esekkel zaklassuk.
Ha elmosolyogja magat, azt az egesz picking tudja, mert bozottuzkent seper vegig a meglepo info.
Legutobb akkor  lattam mosolyogni, mikor kiderult, hogy megkapja a szerzodest, meg a karacsonyi idoszakra a szabadsagot.
Na akkor bezzeg meg az is elofordult, hogy a foga feherjet kivillantva nevetett. :D

A fentiektol fuggetlenul, vagy meg inkabb azok ellenere az idei elso munkanap jo hangulatban telt, ment a fecsej egyfolytaban. 
Megbeszelodott, hogy kinek hogy telt a holiday, ki mit kapott karacsonyra, hol szilveszterezett, es milyen erzes megint dolgozni. :D

Nap vegere meg kellett allapitanom, hogy ujra hozza kell szoknom a safety shoes-omhoz, mert az utolso szunet korul mar ugy ereztem, mintha nem is biztonsagi cipo lenne rajtam, hanem spanyolcsizma. :D